Erdoğan'ın milliyetçilik tanımına cevap verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Milliyetçilik vazgeçilmez, terk edilemez ve daima yüksek bir değer olarak kalacaktır, bu realiteden rahatsız olanlar, Türk milletinin değerleri ve kıymet hükümleriyle savaşanlar, havanda su dövdüklerini er geç anlayacaklardır'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın milliyetçilik tanımına cevap verdi
Erdoğan'ın milliyetçilik tanımına cevap verdi
GİRİŞ 28.02.2013 11:54 GÜNCELLEME 28.02.2013 12:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye topraklarında yaşayan herkesi kucaklayan bir milliyetçilik anlayışına sahip olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Erdoğan ile MHP'nin milliyetçilik anlayışının farklı olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

''Milliyetçilik konusunda halkı kendi görüşlerini kabule ikna etmek için türlü dolambaçlı yollara giren Erdoğan'ın, milliyetçilik tarifinde ruh, nitelik ve kimlik yoktur. Kimliksiz ve milliyetsiz milliyetçiliği ise Türk halkı asla kabullenmeyecektir. Bu anlamda AK Parti liderine bir kez daha hatırlatıyoruz ki Türkiye Türklerin vatanıdır. Türklerin ülkesinde Türk milliyetçiliğine düşmanlık etmek, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan farksızdır.''

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesine yönelik faaliyetlerin önündeki tek engelin, Türk milliyetçiliği fikriyatı olduğunu savunarak, ''Milliyetçilik vazgeçilmez, terk edilemez ve daima yüksek bir değer olarak kalacaktır, bu realiteden rahatsız olanlar, Türk milletinin değerleri ve kıymet hükümleriyle savaşanlar, havanda su dövdüklerini er geç anlayacaklardır'' görüşüne yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • yaşar Gürakan 11 yıl önce Şikayet Et
    adsız millet olurmu. Ben kendisine kürt denilmemesini isteyen yada bize kürt demeyin diyen kürt görmedim. Ama bana türk demeyin bize türk demeyin diyen binlerce zavallı türk gürdüm görüyorum...
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Yeryüzünde milliyetçi olmayan tek bir fert, tek bir millet,tek bir devlet yoktur. Milliyetçi olmayan milletlerin tamamı bugün toprağın altındadır. Milliyetçiliğin aşırısı cinayette kullanılan bıçak gibidir, itidallisi yani tabiisi ise ekmek kesmeye yarar. Müslümanlığı İslamcılığa,dinciliğe,fanatizme çevirenlere kızarak nasıl ki dinimizden vazgeçmiyorsak, ırkçıları ve ulusalcılara kızarak miliyetçiliğimizden vazgeçemeyiz. İnsan milletinden vazgeçer mi? Dünyanın en aşır milliyetçi ülkeleri kağıt üzerinde milliyetçiliğe düşman olan komunist ülkelerdi, mesela Rusya idi. Bugün ise en aşırı milliyetçi-şoven ülkelerin başında İslamcı İran geliyor. K.Irak yönetimi geliyor.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk'ü öğreneceksiniz.. Türkiye Türklerin neden 1100 tarihinden itibaren neden bu topraklara Türkiye denmiş? Neden başka bir şey denmemiş? Türkiye Türklerin yani Türk milletinin değil de kürtçü hainlerin, yobazların, soysuzluklarıyla övünen cibilliyetsizlerin, sabataycıların,siyonistlerin, Türk düşmanı nursuz namertlerin, kripto ermeni ve pontusluların, satılmış liboşların ve taşeronların ve emperyalizmin işbirlikçi uşaklarının mı? Bu hainlere defalarca söyledik yine söylüyoruz yine söyleyeceğiz: Türk milleti sadece bır ırkın değil Ortaasya'dan Balkanlara kadar bir çok müslümanın ortak üst adıdır. Türk milleti bir kültür dairesinin adıdır. Türk milleti Türkçe'nin adıdır. Bugün Afrikada Türkçeyi unutmuş, Araplarla evlenmiş yüzbinlerce insan bile kaç kuşak sonra daha hala gururla "BİZ TÜRKÜZ" diyorlar. Hala balkanlarda çok yaşlı Türk kökenli olmayan insanlar " Elhamdulillah Türküz" diyorlar.
    Cevapla
  • aziz taş 11 yıl önce Şikayet Et
    yalcına ve mhp ye . sizlerde bunu aklınıza sokun türkiye sadece türklerin degildir,
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Semih bey. Havanda su dövenler MHP olduğu herkes anlamıştır. İzaha gerek yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’