1600 derece sıcaklıkta oruç tutuyorlar

KARDEMİR'deki işçiler, yüksek fırından bin 400 ile bin 600 derece sıcaklıkta çıkan sıvı ham demirin karşısında oruçlarını tutmaya çalışıyor.

GİRİŞ 29.06.2014 12:26 GÜNCELLEME 29.06.2014 12:32

4 bin işçinin çalıştığı Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nda, demirin ham maddesi olan sıvı ham çeliğin üretildiği yüksek fırınlarda görevli işçiler, bin 400 ile bin 600 derece sıcaklıkta, yüksek fırından çıkan sıvı ham demiri kanal yoluyla potalara götürmek için büyük emek veriyor.

"ORUÇ TUTMAKTA ZORLANIYORUZ"

Lokomotif üzerinde bulunan potalara dökülen sıvı ham demir daha sonra çelikhaneye gönderiliyor.4 No'lu yüksek fırında çalışan 40 işçiden biri olan 29 yaşındaki Ahmet Ertaş, aşırı sıcakta oruç tutmakta zorlandıklarını söyledi.

Zor da olsa oruçlarını tutmaya çalıştıklarını anlatan Ateş, "Bunu yaşamak lazım, görmekle ve gezmekle olmuyor. Bu sıcaklıkta elimizden geldiğince oruç tutmaya çalışıyoruz. Ama aşırı sıcaklık bizi zorluyor. Ramazan ayını yıllardır böyle geçiyorum." dedi.

ORUÇ TUTMAYANLAR, TUTANLARA YARDIMCI OLUYOR

19 yıllık işçi 45 yaşındaki Hüseyin Sönmez ise, çalıştığı alandaki aşırı sıcaktan dolayı oruç tutamadığını ifade etti. 

Oruç tutmayanların, oruç tutan işçilere ellerinden geldiğince yardımcı olduğunu söyleyen Sönmez, "Bu sıcaklığa rağmen yine de oruç tutan arkadaşlarımız var. Çok zor şartlar altında oruç tutuyorlar. Allah kolaylık versin. Bizde elimizden geldiği kadar oruç tutan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fırın önüne yaklaştıkça sıcaklık bin 600 dereceye kadar çıkıyor ve fark daha da artıyor. Dışarıdaki sıcaklık bize normal geliyor." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL