New York Belediye Başkanı'ndan iftar yemeği

Belediye Başkanı Bill de Blassio, İslami kuruluş ve topluluk liderleri ile Müslüman ülkelerin New York temsilcilerine iftar yemeği verdi.

New York Belediye Başkanı'ndan iftar yemeği
GİRİŞ 04.07.2014 10:46 GÜNCELLEME 04.07.2014 10:46 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

New York Belediye Başkanı Bill de Blassio, bölgede faaliyet gösteren İslami kuruluş ve topluluk liderleri ile Müslüman ülkelerin New York temsilcilerine iftar yemeği verdi.
 

De Blassio, New York Belediye Başkanlığı'nın bu yıl 10'uncusunu düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde, 160 kişiyi Manhattan'daki Gracia Mansion adlı Belediye Başkanlık konağında ağırladı. İftar yemeğinin, Bill de Blassio'nun başkanlık konağında verdiği "ilk oturarak yemek daveti" olduğu belirtildi.

İftar dolayısıyla başkanlık konağında, kadın ve erkeklere ayrı odalarda namaz için seccadeler serilirken, odalardaki tablo ve resimlerin üzerleri de beyaz bezlerle kapatıldı.

AA muhabirinin de bulunduğu iftar yemeğindeki konuşmasına ''Selamün aleyküm'' diyerek başlayan de Blassio, ön yargı ve ayrımcılığa karşı durduğunu, herhangi bir New Yorkluya, hiçbir şekilde şiddet eylemini kabul etmediğini söyledi. De Blassio, ''Herhangi birine yapılmış bir saldırı, hepimize yapılmış bir saldırıdır'' derken, ''Peygamber'in dediği gibi; iyilik inanç eylemidir'' ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı de Blassio ayrıca Brooklyn'in Williamsburg semtinde bir binada meydana gelen yangında binaya girerek bir çocuğu kurtaran Müslüman polis Aml Elsokary'i de överken, ''Bugün gerçek bir kahraman bizlerle'' dedi.

''New York hala temel insan hakları konusunda mücadele veriyor''

Konuşmasında, Müslümanları izleyen New York Polis Teşkilatı'na (NYPD) bağlı demografik birimin kapatılması konusuna da değinen de Blassio, New Yorkluların hala temel insan hakları konusunda mücadele verdiğini söyledi.

De Blassio, ''Müslüman New Yorkluları izleyen NYPD'nin demografik birimini kapatmış bulunuyoruz. Çünkü insanları dinleri esasına göre ayırmak haksızlıktır'' ifadesini kullandı. Bunun aynı zamanda amaca da ters olduğunu ifade eden de Blassio, ''Şayet suçu düşürmek istiyorsak, polisimiz ve halkımızın birlikte çalışmasına ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Tartışmalı birim, 11 Eylül saldırılarının ardından terörle mücadele gerekçesiyle, Müslüman toplulukların içine sızarak, dinlemeler yaparak ve insanların günlük alışkanlıkları üzerine dosyalar hazırlayarak casusluk yapıyordu. NYPD'nin başına geçen yeni polis şefi Bill Bratton nisan ayında NYPD'nin ilgili casusluk biriminin tamamıyla dağıtıldığını açıklamıştı.

Öte yandan de Blassio'nun Gracia Mension'da Müslüman topluma verdiği iftarın önceden basına açık olacağının açıklanmasına karşın son anda kapalı olduğunun bildirilmesi, ABD medyasının tepkisini çekti.

Yemekleri bu yıl da Türk restoranı hazırladı

New York Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği bu yılki iftar programının yemekleri ise davetin menüsünü son beş yıldır oluşturan New York'taki Türk restoranı Ali Baba tarafından hazırlandı.

Ali Baba'nın iftar menüsünde, "babagannuş, humus, çoban salatası, ıspanak tarator, tas kebabı, kadayıf, vanilya dondurma, tulumba tatlısı, kahve ve nane çayı" yer aldı.

Amerika Azerbaycan Topluluğu ve ünlü Metropolitan Müzesi de Türk restoranıyla birlikte etkinliğin sponsorları arasında yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL