İhsanoğlu orucunu çadırda açtı

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. İhsanoğlu, Aydın programı sırasında iftarını bir semtte kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açtı.

İhsanoğlu orucunu çadırda açtı
GİRİŞ 07.07.2014 23:46 GÜNCELLEME 07.07.2014 23:46 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın programının son bölümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Efeler ilçesi Kemer Mahallesi’nde kurulan iftar çadırını ziyaret etti.

Orucunu vatandaşlarla birlikte açan İhsanoğlu’na eşi Füsun İhsanoğlu, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan, CHP milletvekilleri Engin Özkoç Serdar Soydan, Faik Tunay ve Osman Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz eşlik etti.

Kemer Mahallesi’ndeki iftar çadırına seçim otobüsünden halkı selamlayarak gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte masaları tek tek gezerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, iftar çadırında vatandaşların arasına oturarak orucunu onlarla birlikte açtı. Program sırasında İhsanoğlu’nun özgeçmişi ve mesleki kariyeri okundu.

İftar çadırını onurlandırdığı için İhsanoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Çeçioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı adayımız hoş geldiniz. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Aydın programı sırasında merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketi Çakırbeyli köyünü ziyaret ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bu ziyaretin ardından Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes’in kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde başarı dilediğini söyledi.

Toplumu bütünleştiren bir Cumhurbaşkanı olacağını belirten İhsanoğlu, “Hakkın inayeti ve halkın desteği ile göreve geldiğimizde 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Bu büyük ailenin babası ve bu büyük ailenin hizmetkarı olacağım. Devletin uyum, milletin huzur içerisinde yaşaması, yurtta ve dünyada barışı sağlamak için çalışacağım. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece kimse bize karışamaz. Bizim dönemimizde bu milletin itibarı sadece bölgede değil, bütün dünyada yükselecek. Çevremizdeki ateş çemberi sönecek. Dünyayı ve dünya liderlerini tanıyan bir kişi Cumhurbaşkanı olacak. Onlarla görüşecek bölge ve dünya barışının sağlanmasında aktif rol alacağız. Allah bu millete ve bu devlete zeval vermesin” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL