"Ekmeğimi kes internetimi kesme"

Esenler’de liseli gençler İstikamet Dergisinin iftarında buluştu.

"Ekmeğimi kes internetimi kesme"
GİRİŞ 22.07.2014 14:54 GÜNCELLEME 22.07.2014 14:54 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi Sabri Ülker Gençlik Merkezinde yapılan iftarda güncel konular hakkında konuşmalar yapıldı.

İstikamet Dergisi yayın yönetmeni Ömer Polat'ın sunumuyla başlayan iftar programı önce Fatih Saraçoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seyyit Furkan Çağman’ın yaptığı ve müslümanların yaşadığı sorunlar karşısında daha çok çalışmalarını ve Allah’tan yardım dilemelerinin önemini dile getiren iftar duası ise herkesi duygulandırdı.  

Program kısa videoların izlenmesi ve gençlerin güncel konular üzerine yaptıkları kısa konuşmaların ardında İstikamet Dergisi yayın danışmanı eğitimci yazar Mahmut Balcının değerlendirme konuşması ile sona erdi.

Mahmut Balcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İftara katılan siz gençlere ve bu iftara katkılarından dolayı Esenler Belediyesine teşekkür ediyoruz. Biz bu güzel ortamda iftar yaparken İsrail ise Filistin'de, Gazze'de kardeşlerimizi katlediyor. Müslümanlar olarak bir çok bölgede acı olaylar yaşanıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, müslümanlara ise kardeşliğe ve kardeşlerine daha çok sahip çıkma bilinci vermesini diliyoruz. Allah Resulünün tarif ettiği: ‘Mü’min kardeşine tebessüm etmeniz sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır’ tarifine uygun hareket eden müminler olmalıyız. Ramazanda birçoğumuzun kalbinde birileri bizi iftara davet etse şeklinde bir beklenti oluşur. Davetlere gidelim. Ancak diyoruz ki:  Hep Hazır Sofralara Oturma. Sen de bir sofra kur. Bu şekilde yapılacak iftarların daha bereketli olacağına inanıyoruz. Sevgili Gençler! şu cümlelerimi lütfen biraz da dikkatle dinleyiniz: yeni bir dünya savaşının çıkma ihtimaline karşın insanlık ise ilgisiz ve vurdumduymaz. Herkes sanallaşmış adeta. Sanki sosyal medya hastası sanal bir nesil yetişiyor. 

'Ekmeğimi kes ancak internetimi kesme' diyen sosyal medya hastası bir nesil yetişiyor. Bu nesil ile geleceğin aydınlık olması çok zordur. Bazı gençler yeni bir arkadaşıyla başlayan ilişkisini hemen paylaşarak sevincini ifade ediyor. İnsan diyor ki keşke şöyle paylaşımlar da okusak  … kişinin namaz ile, … kişinin kuran ile ilişkisi başladı, kişinin … iyilik derneği ile ilişkisi başladı şeklinde paylaşımları okusak.

Şunu unutmayalım ki insanlık büyük bir bunalım yaşamaktadır. Maddi oruçlardan manevi oruçlara geçmemiz gerekir. Maddi iftarlardan manevi iftarlara geçmek gerekir. Kur’an ayındayız. İnsanlar ramazanda birkaç hatimi birden indirmek için çok özel çabalar gösteriyor. Ne güzel. Ancak aynı çaba Kur’anın anlaşılması için ise gösterilmiyor. Müslümanlar çokça Kur’an okuyor ancak Kur’anın bizden neler istediği konusu ise pek dikkate alınmıyor. Halbuki Ramazan Kur’anla tanışmaya vesile olmalı ve bu her zaman devam etmeli.’

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL