Ramazan'ın bereketi Esenler'de

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri hep birlikte aynı sofrada ramazanın bereketini paylaştılar.

Ramazan'ın bereketi Esenler'de
GİRİŞ 27.07.2012 15:11 GÜNCELLEME 27.07.2012 15:11
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi tarafından “Konu komşu iftardayız” sloganıyla düzenlenen iftar programlarının üçüncüsü Fatih Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleşti.

İftara; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Volkan Bozkır, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Meclis Üyeleri, Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Gülyüz ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. İftar saatinin yarım saat kala okulun bahçesini dolduran mahalle sakinleri, konu komşu hep birlikte iftar yaptı. İftara çocukların da katılımlarıyla ilgi göstermeleri dikkat çekti.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte iftar yemeklerinin yenilmesinin ardından programda bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Esenler’de ramazan ayının bayram havasında geçtiğini söyleyerek, “Esenler’de ramazan farklılaştı, ayrı bir değer kazandı” dedi.

RAMAZANIN BEREKETİ GÖNÜL SOFRALARINDA

Özkan’ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ramazanın bereketini Esenler’in her sokağında hissetmek için mahallelerde gönül sofraları kurduklarını belirterek, “İstiyoruz ki bu gönül sofralarında yalnız olmadığımızı, binlerce komşumuzun olduğunu hatırlatalım istedik. Birlikte olmak anlayışıyla bu sofraları kuruyoruz. Bu gönül sofraları, yeni dostluklara neden olacak” dedi. Esenler’in her sokağında ramazanın bereketini birlikte yaşacağını ifade eden Göksu, ramazan ayı boyunca yapılacak programları da hatırlatarak 11 Ağustos Cumartesi tarihinde Geleneksel Esenler İftarı’ın 14 Ağustos Salı günü ise Kadir Gecesine özel “10 bin hatim, 100 bin dua” programı düzenleyeceklerini söyledi.
Program, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç’in konuşmasıyla devam etti. Güvenç, İstanbul ilçelerinde her gün en az bir mahallede iftar programlarına katıldığını belirtti. Ramazanda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Güvenç, “Ben inanıyorum ki bizim bu birlikteliğimiz, bu kardeşliğimiz bizi çok daha güçlü yarınlara taşıyacak” dedi.

RAMAZAN NEFSİ TERBİYE ETMEK İÇİN BİR FIRSAT

Güvenç’ten sonra konuşan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Volkan Bozkır ise; programa katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, ramazanın nefsi terbiye etmek için eşsiz bir fırsat olduğunu ifade etti. Ramazanda dünyanın her tarafındaki insanların sıkıntılarını düşünmek ve onlara yardımcı olmak gerektiğini belirten Bozkır, Esenler’in her mahallesinde iftar sofraları kuran Esenler Belediyesi’ne de teşekkür etti.

İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAYIN

Bozkır’ın konuşmasının ardından program Çocuk animasyon gösterileri ve Tasavvuf Musikisi sanatçısı Emre Ermiş’in konseriyle devam etti. Etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Sahur’dan Sehere programıyla da hoş vakit geçirdiler. Vatandaşların coşkulu alkışlarıyla karşılanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayının İslam dini açısından önemine dikkat çekerek, “Birbirimize dua edelim. Hepimizin duaya ihtiyacı var” dedi. Herkesin inandığı gibi yaşaması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, “İnsan nasıl yaşarsa, son nefesini de öyle veriyor” dedi.
Her müslümanın Allahın razı olacağı şeyler yapması ve geride iyi bir iz bırakması gerektiğini söyleyen Hatipoğlu, anne babalara da seslenerek, çocuklarına Allahı ve resulu öğretmelerini öğretmeleri konusunda eğitim vermelerinin önemli olduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL