Iğdır

Iğdır'da, DBP'li başkanlarının Ermenistan ziyaretine tepki

13:59 28 Ağustos 2015
Iğdır'da, DBP'li başkanlarının Ermenistan ziyaretine tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) üye belediye başkanlarının Ermenistan'daki sözde Tsitsernakaberd Soykırım Anıt Kompleksi'ne yaptıkları ziyarete tepki gösterdi.

Derneğin genel başkanı Göksel Gülbey, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 6. Yaz Olimpiyatları'nın açılış törenine katılmak üzere Türkiye'den Ermenistan'a giden DBP'li belediye başkanlarının sözde soykırım anıtını ziyaret etmelerini kınadıklarını söyledi.

Heyette yer alan belediye başkanlarının bu hareketleriyle oy alıp seçildikleri bölge insanına hakaret ettiklerini savunan Gülbey, "Bu şehirlerde Hınçak ve Taşnak parti üyesi faşist Ermeni çeteleri binlerce Müslüman Türk-Kürt silahsız insanımızı katletmişlerdir. Bu insanlarımızın hakkını savunmaları gerekirken, katliamı yapanların sözde anıtlarını ziyaret etmeleri bölge insanına ihanettir" diye konuştu.

Gülbey, belediye başkanlarına sözde soykırım anıtında Kürt halkı için Ermenice yazılmış yazıyı okumaları yönünde tavsiyede bulundu.

Sözde anıtta, 1915-1918 yıllarında faşist Ermeni çetelerine karşı vatan savunması yapan gönüllü Kürt Hamidiye Alayları hakkında yazıların bulunduğunu aktaran Gülbey, şunları kaydetti:

"Sözde anıtta bölgede yaşanan ölümleri 'katliam yaptılar' deyip ve Kürtleri suçlayarak 'Ey oğul, atalarını öldüren katil Kürtleri unutma' yazısını okumadılar mı? Eğer bu yazıyı okuyup da nasıl gizli düşmanlık güden sahte dostla yola çıktıklarını bilmelidirler. Yapılan bu ziyaretin katledilen Müslüman Türk-Kürt sivil halka ihanet ve saygısızlıktır. Bu nedenle Ermenistan'daki sözde soykırım anıtını ziyaret eden DBP heyetini, ASİMDER olarak esefle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.