Iğdır

Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

11:37 21 Eylül 2015
Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Iğdır'ın Tuzluca ilçesi giriş ve çıkışında yaptırılan üzerinde "hoşgeldiniz" ve "güle güle" ifadelerinin yer aldığı tabelalarda Ermenice'ye de yer verilmesi nedeniyle Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Iğdır Valiliğine dilekçeyle başvurarak, belediyenin böyle bir hakkının bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yapılmasını istedi. 

Tuzluca Belediyesi tarafından ilçenin giriş ve çıkışında yaptırılan tabelalarda Türkçe, Kürtçe, İngilizce'nin yanı sıra Ermenice "hoşgeldiniz" ve "güle güle" yazılması, ASİMDER'in tepkisini çekti. 

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar önce Ermeniler tarafından katledilen Azeriler'in torunlarının yaşadığı Iğdır'da, Ermenice tabela asılmasının hakaret edici bir davranış olduğunu savundu. 

Belediyelerin görevinin yetki sınırları içinde yaşayan vatandaşların rahatlığını sağlamak olduğunu belirten Gülbey, şu görüşleri dile getirdi: 

"Tuzluca Belediye Başkanı halka hizmeti bir kenara bırakarak vatandaşları ayrıştırıcı siyasi şovlar peşine düşmüştür. Başkanlık yaptığı belediye sınırları içerisinde yaşayan Türk-Kürt vatandaşların hassasiyetlerini ve acılarını hiçe sayarak, o acıyı yaşatan faşist çeteleri anımsatan ve insanların yaralarını tazeleyen bir şımarık tavır içinde bulunarak 4 dilde ilçe giriş ve çıkışına yazılar yazdırmıştır. Unutmasınlar ki, halkı hiçe sayanları bir gün gelir halk onu hiçe sayar ve seçimlerde sandıkta cevabını verirler." 

Gülbey, bu uygulamaya karşı Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Iğdır Valiliğine dilekçeyle başvurarak, Belediyenin böyle bir hakkının bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yapılmasını istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir konuşmasında 'Azeriler de bizim gibi azınlıktır. Bizler azınlıkların düşüncelerine ve görüşlerine saygı göstereceğiz, bizler kardeşiz' demişti. Biz sözde değil özde kardeşlik istiyoruz. Kardeşin acısına ve hassasiyetlerine saygılı olmayan siyaseti istemiyor ve Ermenice yazıyı yazan siyasi şovu da kınıyoruz." 

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.