Iğdır

Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

17:29 21 Eylül 2015
Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Dostluk Federasyonu ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Iğdır'ın Tuzluca ilçesi giriş ve çıkışında yaptırılan üzerinde "hoşgeldiniz" ve "güle güle" ifadelerinin yer aldığı tabelalarda Ermenice'nin de yer almasına tepki gösterdi.

Tuzluca Belediyesi tarafından ilçenin giriş ve çıkışında yaptırılan tabelalarda Türkçe, Kürtçe, İngilizce'nin yanı sıra Ermenice "hoşgeldiniz" ve "güle güle" yazılmasına tepki gösteren Ünsal, bunun sadece Ermenistan hayranlığından dolayı yapıldığını ileri sürdü.

Belediyenin tavrının anlaşılmaz olduğunu dile getiren Ünsal, "Sayın Belediye Başkanı gayet iyi biliyor ki, Iğdır’a Ermeni turist gelmiyor. Şimdiye kadar da gelmemiştir. Gelen Turistlerin başında Azerbaycan Türkleri ve İranlılar bulunmaktadır. Ermenice yerine İranlılar için Farsça yazabilirdi" ifadelerini kullandı. 

Ünsal, tabelanın bölgede yaşayan Azerbaycan Türkü vatandaşlarınca tepkiyle karşılandığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Ermenilerin 1915-1920 yılları arasında Doğu Anadolu bölgesinde yaptıkları katliamlardan Tuzluca ilçesinin Gedikli, Mollakamer ve Güllüce köylerinin de nasibini aldığını görmekteyiz. Tuzluca ilçemiz, Ermeni vahşetinin en şiddetlisini yaşamıştır. Ermeni Hınçak çeteleri, 1915-1920 yılları arasında Tuzluca'daki Müslüman halkı, Türk, Kürt diye ayırmadan sırf Müslüman oldukları için katletti. Tuzluca ilçesine yazılan yazı, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Ermeni mezaliminin canlı şahidi olan akrabaları Ermeni çetecilerce öldürülen Telli Can Nine'nin bile kemiklerini sızlatmıştır. Ermenice 'hoşgeldiniz' ve 'güle güle' yazılmasını anlamak mümkün değildir. Olaya Turist acısından bakılacak olursa o yazı ilçe girişinde olmamalıydı ve bu yazı, Ermeni çetecilerce gerek Iğdır’da gerekse Azerbaycan’da, Dağlık Karabağ’da, Hocalı’da şehit edilen Türkler'in kemiklerini sızlatmıştır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.