Iğdır

Kilis'te kaybolan askerin ailesi umutla bekliyor

11:34 18 Kasım 2015
Kilis'te kaybolan askerin ailesi umutla bekliyor

Sınırdan geçmeye çalışan kaçakçı grubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından 1 Eylül'den bu yana kaybolduğu bildirilen piyade er Sefer Taş'ın ailesi, oğullarının bulunması için umutlu bekleyişini sürdürüyor

HÜSEYİN YILDIZ - Kilis'te 1 Eylül'de Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu çıkan çatışmanın ardından kaybolduğu bildirilen piyade er Sefer Taş'ın Iğdır'daki ailesi, yetkililerden "oğullarının bulunduğu"na dair gelecek müjdeli haberi bekliyor. 

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Aratan köyünde yaşayan Taş ailesi, 79 gündür haber alamadıkları oğulları Sefer Taş'ın bulunması için umutlu bekleyişini sürdürüyor. 

Baba Aydın Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarının durumu hakkında kayıp olduğu dışında bilgileri olmadığını, basında "DAEŞ'in elinde bulunduğu"na dair iddialar yer aldığını ifade ederek evlatlarına bir an önce kavuşmak istediklerini söyledi. 

-"Yeni hükümetimiz inşallah yardımcı olur" 

Taş, oğlunun bulunması için yeni hükümetten beklentilerini dile getirerek "Yeni hükümetimiz inşallah bize yardımcı olur. Tüm yetkililerden tek ricamız oğlumuzun sağ salim kurtarılması. Yeni hükümetin kurulmasını bekliyorum, Ankara'ya gideceğim. Gerekirse Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile görüşeceğim. Sonuçta bu Türk askeri, ben onu vatani görevini yapması için gönderdim. O sadece benim evladım değil, onların da evladı. Bir an önce bize iyi bir haber versinler. İki buçuk aydan fazladır evimizde ne tadımız var ne tuzumuz kaldı. Annesi sürekli rahatsız, sakinleştiriciyle ayakta duruyor" diye konuştu. 

Anne Senem Taş da yaşadıkları nedeniyle hayatlarının karardığını ifade ederek "Oğlum kaybolduğundan beri 3 aya yakındır ilaçlarla ayakta duruyorum. Ne olur oğlumu bulup bana geri getirsinler" dedi. 

Kilis'te 1 Eylül'de Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubu güvenlik güçlerine ateş açmış, çıkan çatışmada piyade er Yusuf Beylem şehit olmuş, Sefer Taş'ın da kaybolduğu bildirilmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.