Iğdır

PKK'nın sözde "mahkemesi"nden "zulüm" çıktı

16:22 23 Kasım 2015
PKK'nın sözde "mahkemesi"nden "zulüm" çıktı

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'da teröristlerce sözde "mahkeme" olarak kullanılan ve jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda imha edilen mağarada ele geçirilen belgeler, PKK'nın tehdit ve silah zoruyla bölge halkına yaptığı zulmü ortaya koydu.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ağrı Dağı'nın Iğdır sınırları içinde yer alan kuzey kesiminde bölücü terör örgütü PKK'nın sığınaklarına yönelik bu ay düzenlenen operasyonda kullanılamaz hale getirilen mağarada ele geçirilen belgeler, terör örgütünün baskı ve silah tehdidiyle bölge halkı üzerinde uyguladığı zulmü bir kez daha gözler önüne serdi.

Sözde "mahkeme" olarak kullanılan mağarada ele geçirilen belgelerde, "vergi" adı altında istenen parayı ödemeyenlerin "yargılamaya gelmeyenler cezalandırılacaktır" tehdidi içeren notlarla çağrıldığı belirlendi.

Bölücü terör örgütünün sözde "adalet komisyonu" tarafından yapılan ve 500'ü aşkın tutanakla belgelenen sözde "yargılama"larda bölge halkına "sürgün" ve 50 bin liradan 750 bin liraya kadar para cezası verildiği anlaşıldı. 

Bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin, terör örgütünün "vergi" adı altında para toplamak istemesi, bunu ödemek istemeyenlere baskı ve ceza uygulaması nedeniyle ya kapandığı ya da zorla kapatıldığı tespit edildi.

Terör örgütü PKK'nın söz konusu mağarada sözde "adalet komisyonu üyesi" olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen 2 kişi, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ekim ayında düzenlenen operasyonda yakalanmış ve sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.