Iğdır

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

13:53 01 Aralık 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Iğdır Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısını kınadı

Iğdır Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısını protesto etti.

Iğdır Avukat Evi önünde bir araya gelen avukatlar, düzenledikleri basın açıklamasıyla Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Iğdır Baro Başkanı Özgür Kurban Gül, yaptığı açıklamada, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü gün dahi, "barış ve kardeşlikten" söz ettiğine işaret etti. 

Tahir Elçi'nin bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, umudunu kaybetmeyen bir barış elçisi olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti: 

"Bizler Iğdır Barosu avukatları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu şiddet ortamından, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, insan haklarına yaslanan, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir demokrasi anlayışıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, Sayın Tahir Elçi'ye ve olay öncesi saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.