Iğdır

Iğdır'da "Diyanetime Dokunma" eylemi

14:08 19 Ocak 2016
Iğdır'da "Diyanetime Dokunma" eylemi

Iğdır'da, Memur-Sen'e bağlı sendika ve bazı sivil toplum kuruluşları "Diyanetime Dokunma" eylemi gerçekleştirdi.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki insan hakları anıtı önünde bir araya gelen grup, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yapılan baskıları kınadı.

Kalabalık adına açıklama yapan Iğdır Diyanet-Sen Sekreteri Ahmet Uflas, toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması, İslam dininin güzelliklerinin beraberce huzur ve güven içinde yaşanması için komplolara alet olunmaması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye ve dünyada sevilen bir kurum olduğunu belirten Uflas, şunları kaydetti:

"Ülkemizin tanıtılması ve Müslümanlar arasında birlik ruhunun sağlanmasında büyük katkıları bulunan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'e son zamanlarda yapılan planlı ve sistematik saldırıları kınıyoruz. Diyanet çalışanları olarak Görmez'e ve onun şahsında Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan bu saldırıların aslında dinimiz İslamı itibarsızlaştırma planlarının bir parçası olduğunu düşünmekteyiz. Kudüs, İran, Uzakdoğu, Afrika, Kafkasya ve Balkanlar başta olmak üzere yeryüzünün her köşesinde ümmetin vahdet şuuru ile gayret gösteren diyanetimizin ve başkanımızın her zaman yanında olacağız"

Grup daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i temsilen Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ı ziyaret ederek, bir çiçek hediye etti.

İl Müftüsü Kulaz da son zamanlarda başkanlığın planlı bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını ve insanları konuda sağduyulu olmaya çağırdığını dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.