Iğdır

Ağrı Dağı'nda kadın dağcının kaybolması

22:18 13 Şubat 2016
Ağrı Dağı'nda kadın dağcının kaybolması

Hava muhalefeti nedeniyle helikopterle dağdan indirilemeyen Fellah, 8 kişilik arama ekibi tarafından bin 600 metreye kadar elde taşındı. Burada ambulansa alınan Fellah daha sonra Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Ağrı Dağı'nda kaybolduktan 3 gün sonra bulunan İranlı kadın dağcı Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ağrı Dağı'nda kaybolan İran uyruklu kadın dağcı Rugiya Fellah'ı (38), kurtarmak için ekipler seferber oldu.

Hastanede tedavi altına alınan kadın dağcının vücudunda kısmi donmalar bulunduğu, sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Arama kurtarma ekibinden Cuma Saltık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 14.00 sıralarında helikopter ile dağa gittiklerini belirterek, "İranlı dağcı kayalıkların dibinde mahsur kalmıştı. İlk gördüğümüzde bizimle konuşacak durumdaydı. Çok üşümüş, elleri ve ayakları donmuş vaziyetteydi" dedi.

İran'dan 10 Şubat Çarşamba günü Türkiye'ye giriş yapan 7 kişilik grup, Ağrı Dağı'na zirve tırmanışına başlamıştı. 5 bin metreye ulaştığında rahatsızlanması dolayısıyla kamp alanına geri dönmek üzere gruptan ayrılan kadın dağcı Fellah'tan bir daha haber alınamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.