Iğdır

AK Parti Milletvekili Aras, basın mensuplarıyla bir araya geldi

16:40 07 Mayıs 2016
AK Parti Milletvekili Aras, basın mensuplarıyla bir araya geldi

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, devam eden çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya gelen Aras, sürdürülen çalışmaları anlatıp gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Iğdır bölgesinin kalkınması için çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Aras, yapım ve proje aşamasında olan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Programı (IPARD) çalışmalarının Iğdır'da başladığını ifade eden Aras, "Söz verdiğimiz ticaret merkezi de hayata geçirilmiş, talimatlar Valiliğimize gelmiştir. Oluşturulacak kurullarla beraber sınır ticaret merkezimiz faaliyete geçecek. Bu Iğdır'a önemli avantajlar sağlayacak bir konudur. İnşallah Iğdırlılar gerektiği kadar bu imkandan faydalanırlar." dedi.

Iğdır'da içme suyu ve tarım alanı sulamasında sıkıntı çekildiğini anlatan Aras, şunları dile getirdi:

"Iğdır'ın sulama sıkıntısı var, bununla ilgili çalışmalarımız var. Tuzluca Barajı'nı mutlaka önümüzdeki yıl programa aldırıp ihalesini yaptıracağız ve yapımına başlanacak. Zira bu proje Iğdır'ın tarımı ve sulamasıyla ilgili hayati öneme sahip bir projedir. Bu çalışma şu an projelendirme safhasındadır. Programa alınmasıyla ilgili yoğun gayretlerimiz olacak. Bu projeyi yaptığımız taktirde Iğdır'ın sulama sorununu sonlandıracaktır. İçme suyu sorununun ise Ünlendi Barajı'yla çözümü planlanmaktadır. Ünlendi Barajı Projesi'ne Iğdır merkez, Hoşhaber ile Halfeli beldesi ve bağlı köyler ile Aralık ve Karakoyunlu ilçeleri ile köyleri dahildir. Bunların tamamının su ihtiyacını Ünlendi Barajı'ndan karşılayacağız. Yapımı hızla devam ediyor, yakında bitirilecek."

Aras, altyapı çalışmaları devam eden doğalgazın ise kışa kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.