Iğdır

Öğrencileri için "rol yapıyorlar"

13:17 19 Mayıs 2016
Öğrencileri için "rol yapıyorlar"

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'da 8 yıl önce öğretmenlerin kurduğu "ABC Tiyatro Topluluğu"nun sergilediği oyunlardan elde edilen gelir ile köy okullarının birçok ihtiyacı karşılandı.

Iğdır il merkezi ve köylerde görevli öğretmenler, İl Halk Eğitim Merkezi'nde 8 yıl önce düzenlenen tiyatro eğitimine katılarak "ABC" adını verdikleri tiyatro topluluğu kurdu. İlk günden beri köy okulları için sahneye çıkan topluluk, öğretmen-öğrenci ilişkileri ile günlük hayatta karşılaşılan olayları konu alan yazdıkları oyunlardan elde ettikleri gelir ile birçok okula kütüphane kurulmasını sağladı.

Topluluğun kurulmasına öncülük eden ve oyun yazarlığı görevini üstlenen İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABC Tiyatro Topluluğu'nun tamamıyla öğrencilere yardım amacıyla bir araya gelen öğretmenler tarafından oluşturulduğunu ve 8 yıldır köy çocukları için sahne aldığını belirtti.

ABC tiyatro ekibinin 2007 yılında müdürlükte açılan tiyatro eğitimi ile kurulduğunu ve 16 öğretmenin yer aldığını bildiren Gül, topluluğun 8 yıldır faaliyetlerini devam ettirdiğini söyledi. Gül, şunları kaydetti:

"Iğdır'da 8 yıldır sürdürülen tiyatro oyunları sayesinde birçok köy okuluna kütüphane kuruldu. Bizler oyunlarda daha çok toplumsal olayları ele almaya çalıştık. Toplumsal olayları mizahla yoğurarak yeni oyunlar ortaya çıkarmış olduk. İzleyicinin tepkisini kahkahalarından farkettik. Yediden yetmişe katılan herkes hem sergilenen oyundan hem de oyun sonunda gerçekleştirilecek yardım çalışmasından dolayı ekibimizi tebrik etti. Bize katkıda bulunan herkese geldikleri için çok teşekkür ederiz."

- "Her şey köy okulları için"

Topluluk üyelerinden Iğdır Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulu Müdürü Erkan Çiğdem de 8 yıl önce köy okuları ve bu okullarda okuyan öğrenciler için bir yolculuğa çıktıklarını ve bu yolculuğu sürdürdüklerini ifade etti.

Bu yıl sergiledikleri ve yönetmenliğini üstlendiği oyun için 5 aya yakın bir süre çalıştıklarını aktaran Çiğdem, şunları dile getirdi:

"Umarız seyircilerimiz beğenmiştir. Hepimiz öğretmeniz, hiçbirimizin maddi anlamda bir beklentisi yok. Iğdır'da 8 yıldır oynadığımız her oyunla eğitim amaçlı faaliyetlerde bulunduk. Çeşitli kampanyalara bağışlarda bulunduk, köy okullarımıza kütüphaneler kurduk. Bu yıl da oyunumuzun geliriyle öğretmen arkadaşlarımızın önce kendi bulundukları köylerdeki öğrencilere kitap yardımında bulunarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına böyle bir çalışma yaptık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.