Iğdır

Azerbaycan'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek

14:21 12 Eylül 2016
Azerbaycan'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek

HÜSEYİN YILDIZ - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Fırat Kalkanı ile ilgili de Azerbaycan'dan görüştüğümüz çeşitli kurum yetkilileri, bu operasyonun olması gerektiğini, geniş çaplı yapılarak o bölgedeki DAEŞ, PKK, PYD ve diğer terör örgütlerinin de temizlenmesi gerektiğini savunuyorlar." dedi.

Göksel Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda DAEŞ, PKK ve PYD terör örgütleri tarafından bölgede artan terör olaylarının ardından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacağını ve güvenlik kalkanı oluşturarak bölgenin güvenliğini temin edeceğini söyledi.

Suriye'deki olayların Türkiye'deki terör olaylarını da artırdığını anlatan Gülbey, "Türkiye'deki terör olaylarının artmasının asıl kaynağı Suriye bölgesidir. Suriye'de oluşan bölgesel boşluktan faydalanan terör grupları orada yuvalanmış, eğitim almış ve o eğitimlerin sonucunda da Türkiye'ye gelip çeşitli eylemlerde bulunuyorlar." diye konuştu.

Gülbey, Türk ordusunun yakın zamanda bir darbe girişimi atlatmasına rağmen başarılı şekilde operasyon yürüttüğünü ifade ederek, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından bölgeye huzurun geleceğini belirtti.

"Bizler Türkiye'nin Suriye'de yaptığı Fırat Kalkanı Harekatı'nı destekliyoruz, elimizden gelen tüm görevleri yapmaya hazırız." diyen Gülbey, şunları kaydetti:

"Ermeni meselelerinde faaliyet yürüttüğümüz için Azerbaycan ile ortak çalışmalarımız var. Azerbaycan özellikle 15 Temmuz ile ilgili demokrasinin ve mevcut Türkiye hükumetinin yanında olduğunu ve desteklediğini dile getirdi. Fırat Kalkanı ile ilgili Azerbaycan'dan görüştüğümüz çeşitli kurum yetkilileri, bu operasyonun olması gerektiğini, geniş çaplı yapılarak o bölgedeki DAEŞ, PKK, PYD ve diğer terör örgütlerinin de temizlenmesi gerektiğini savunuyorlar. FETÖ ile ilgili de en dik duruşu gösteren Türk devleti Azerbaycan oldu. Biz de tıpkı Azerbaycan gibi hükümetimizin ve devletimizin yanındayız. Türkiye'nin bu operasyonla bölgeye refah getireceği kanısındayız."

Türkiye'nin "Fırat Kalkanı Harekatı ile bölücü terör örgütü PKK ve uzantısı PYD'nin yanı sıra DAEŞ ile savaştığını ifade eden Gülbey, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'na Azerbaycan'ın da destek verdiğini vurguladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.