Iğdır

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

11:04 24 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Iğdır'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri için devletten alınan desteği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aktardıkları iddiasıyla 2 vali yardımcısı ile bir kaymakamın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır merzezli 16 ilde, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde SODES projeleri için devletten alınan desteği FETÖ'ye aktardıkları iddia edilen ve eski Iğdır Vali Yardımcısı olan Denizli'deki Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç'un da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Iğdır Adliyesine sevk edilen bu kişilerden Kaymakam Uzkuç'un da aralarında yer aldığı 13'ü savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğinde tutuklandı, 12 kişi de adli kontrol şartıyla hakimlikten salıverildi. Zanlılardan 2'si savcılıkça serbest bırakıldı.

Daha önceden FETÖ'ye yönelik soruşturmada, başka iddialar ile ilgili olarak tutuklanan Iğdır Vali Yardımcıları Muhlis Arslan ile Mevlüt Özmen'in Iğdır merkezli bu soruşturma çerçevesinde de bulundukları cezaevinde ifadeleri alınarak tutuklandığı belirtildi.

Aynı soruşturmayla ilgili olarak 2 kişinin arandığı, Aydın'da gözaltına alınan bir kişinin de polisteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.