Iğdır

Iğdır'da "Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği" toplantısı

17:12 31 Ekim 2016
Iğdır'da "Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği" toplantısı

Iğdır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinin katılımıyla, "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği" toplantısı yaptı.

AK Parti Iğdır İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantı, Iğdır Barosu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, her ay Iğdır'daki sivil toplum kuruluşları ile düzenledikleri toplantıyı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinin Iğdır'a gelmesini fırsat bilerek, "kadın sorunları" temasıyla düzenlediklerini belirtti.

Milletvekili Köseoğlu da daha önce Kars'ta da toplantı yaptıklarını anımsatarak, toplantının yararına değindi.

Köseoğlu, "Kars'taki toplantı çok yararlı ve aydınlatıcı oldu. Özellikle Türkiye'de sorunların bölge bölge farklılaştığını dikkate aldığımızda, bu bölgenin ortak sorunlarının tespit etme anlamında bizim için de çok aydınlatıcı oldu." dedi.

Kadın erkek fırsat eşitliğinde gözardı edilmeyecek bazı noktalar olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılıç ise kadın ve erkeğin bir bütünün parçası olduğunu vurguladı.

Kılıç, şunları söyledi:

"Bir kere kadın ve erkek bir bütünün parçasıdır. Birbirimizin eşitiyiz ve aynı zamanda eşiyiz. Kadın bizim kızımızdır, annemizdir, bacımızdır, ninemizdir. Peygamber Efendimiz Hz. Fatıma şahsında kadını öyle güzel tarif ediyor ki bu tarifin üzerine bir daha tarif yapılamaz. 'Fatıma benden bir parçadır. Onu sevindiren beni sevindirmiştir, onu üzen beni üzer' demiştir Efendimiz. Özellikle ev kadınlarının çok önemli bir iş yaptığına dikkat çekmek istiyorum. Çünkü toplumu anne yetiştirir. Anne sevgisinden, anne şefkatinden mahrum kalan toplumun, yarın neye mal olacağını iyi hesaplanmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.