Iğdır

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü

17:02 25 Kasım 2016
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü

AK Parti Iğdır Kadın Kolları Başkanlığı, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, parti binasında yaptığı açıklamada, insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduğunu söyledi.

Kadınların yaşamlarının her alanının hak ve adalet mücadelesi ile geçtiğini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda, başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız."

Güneş, kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetin dünyada ve ülkede tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durum olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.