Iğdır

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

13:30 15 Şubat 2017
Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini millete doğru anlatmak istediklerini belirterek, "Ortada epeyce bir bilgi kirliliği var, tartışmalar doğru bir zeminde yapılmıyor. Milletimize doğru bilgileri verip kararı kendilerine bırakacağız." dedi.

Yavilioğlu, Iğdır Valiliği ziyaret etti. Vali Ahmet Turgay Alpman ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz tarafından karşılanan Yavilioğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Daha sonra Valilik makamına geçen Yavilioğlu, Iğdır halkının cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden haberdar olduğunu söyledi.

Iğdır'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yavilioğlu, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimize doğru şekilde anlatmak istiyoruz. Ortada epeyce bir bilgi kirliliği var, tartışmalar doğru bir zeminde yapılmıyor. Milletimize doğru bilgileri verip kararı kendilerine bırakacağız." ifadesini kullandı.

Yavilioğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu dönemin en önemli meselesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye geçmişte koalisyon hükümetlerinden çok büyük sıkıntılar çekti. Krizler, kaoslar, darbeler koalisyon dönemlerinde oldu. Çocuklarımızın bir daha o dönemi yaşamaması, geleceğin daha müreffeh olması için insanlarımıza bu işin ne kadar önemli olduğunu, Türkiye'nin geleceği açısından elzem bir mesele olduğunu, bir parti meselesi olmaktan çok öte bir mesele olduğunu, vatan millet meselesi olduğunu anlatmak üzere buradayız."

Yavilioğlu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" konulu konferansa katılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.