Iğdır

Zor Dağı'nın zirvesinden insanlık dramını haykırdı

11:57 19 Şubat 2017
Zor Dağı'nın zirvesinden insanlık dramını haykırdı

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdırlı yöresel ses sanatçısı Latif Ayyıldız, Ortadoğu başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan savaş ve insanlık dramına dikkati çekmek için Iğdır'daki Zor Dağı'nın zirvesine tırmanarak klip çekti.

İstanbul'da ikamet eden Iğdırlı yöresel sanatçı Latif Ayyıldız, İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar nedeniyle yazdığı "Zordayım" isimli şarkısına klip çekmek için Iğdır'a gelerek, İskender Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğinden yardım istedi.

Ayyıldız, dağcıların oluşturduğu ekip eşliğinde, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede tırmanışa başladı. Sabahın erken saatlerinde Zor köyünden başlayan tırmanış, zor şartlar altında 3 bin 196 metrelik Zor Dağı'nın zirvesinde tamamlandı.

Zirveye ulaşan Ayyıldız ve kameraman ekibi 1 saat süren klip çalışmalarını tamamladıktan sonra dağcılarla zirvede Türk bayrağı açarak fotoğraf çektirdi.

Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da ve Müslüman ülkelerde yaşanan savaş ve insanlık dramına dikkati çekmek maksadıyla Zor Dağı'nın zirvesinden dünyaya seslendiğini söyledi.

Çektiği klip ile savaşlarda çeşitli zorluklar çeken Müslüman halkının sesini "Zordayım" diyerek dünyaya duyurmayı amaçladığını belirten Ayyıldız, "Amacım Ortadoğu'da yaşanan mezalimi dünyaya duyurmaktır. Bütün dünyanın görmek ve duymak istemediği, kararmış, katılaşmış vicdanların hissetmediği o mezalimi sadece Türkiye duyduğu için ben de 'Zordayım' dedim ve Zor Dağı'nın zirvesine çıkarak buradan haykırmak istedim." dedi.

- "Türkiye her zaman mazlumların yanında olmuştur"

Özellikle savaşlarda zarar gören çocukların sesi olmayı hedeflediğini dile getiren Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Dertli insanlar derdini, başka insanlar duymazdan gelince dağlara anlatır. Ben de o savaştan etkilenen insanları kendime dert ettim, dünyanın duymazdan geldiği bu derdi dağlara anlattım, zor durumda olan insanların derdini Zor köyüne gelip Zor Dağı'na anlattım. Sağ olsunlar dağcılardan rica ettim, bana ve ekibime refakat ettiler. Geldim, bu sorunu buradan haykırdım. Türkiye her zaman mazlumların yanında olmuştur, mazlumun sesini duymuştur ama bunu medeni dünya duymamıştır."

Ayyıldız'a tırmanışında eşlik eden dağcılardan Dönüş Kancar da Ayyıldız'ın teklifini severek kabul ettiklerini, böyle bir çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Teklif üzerine bir ekip oluşturup rota belirlediklerini anlatan Kancar, "Ortadoğu coğrafyasında yaşanan o mezalimi anlatan bir şarkı yazmış. Bize de 'Bu şarkının klibini Zor Dağı'nın zirvesinde çekmek istiyorum' dedi. Biz de kulübümüze bağlı 4 dağcımızla kendisini Zor Dağı'nın zirvesine çıkardık. Kameraman arkadaşlarımız klibi çektiler. Sanatçı güzel bir şarkı yazmış, Ortadoğu'yu, zulme uğrayan insanları anlatmış. Biz de bu tırmanışa, zulme 'dur' demek için geldik." dedi.

Sabahın erken saatlerinde, hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü bölgede tırmanışa başlayan ekip, 6 saatte zirveye vardıktan sonra yaklaşık 2 saatte köy merkezine döndü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.