Iğdır

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zeynalov, Iğdır'da

18:55 20 Şubat 2017
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zeynalov, Iğdır'da

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Azer Zeynalov, Iğdır'da 8 kişinin öldüğü, çoğunluğu Azeri 28 kişinin yaralandığı trafik kazasında yaralananları, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Zeynalov, beraberindeki Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebihi Novruzov ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Iğdır-Nahçıvar Karayolu'nda iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu yaralanan Azerbaycan vatandaşlarını ziyaret etmek için Dilucu Sınır Kapısı'ndan karayoluyla Iğdır'a geldi.

Yaralıların bazılarının tedavi gördüğü Iğdır Devlet Hastanesi önünde Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen tarafından karşılanan Zeynalov ile beraberindekiler, hastanede tedavisi süren Azerbaycan uyruklu vatandaşları ziyaret etti.

Zeynalov, ziyaret sonrası gazetecilere, "Bu çok kötü bir hadise, hepimiz çok üzüldük. İnsanlarımız hayatını kaybetti. Bazıları ise ağır şekilde yaralanmış. Türkiyeli kardeşlerimiz de gereken yardımı yapıyor." dedi.

Kazanın kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Zeynalov, "Bu durum bizi çok üzdü, olmamasını isterdik ama olmuş. Bundan sonra bize ancak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dilemek kalıyor." diye konuştu.

Zeynalov daha sonra Vali Alpman ve Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Nevruz Erez'den kaza hakkında bilgi aldı.

- Ölenlerin kimliğinin tespitine çalışılıyor

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen bir otobüs firmasına ait Hüseyin Onat yönetimindeki 34 YK 9300 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen ve Iğdır'dan Nahçıvan'a giden bir başta otobüs firmasına ait Ali Karadağ'ın kullandığı 34 DY 9220 plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde, Iğdır-Nahçivan karayolunun 20. kilometresinde çarpışmıştı.

Kazada, Onat ve Karadağ'ın yanı sıra aralarında Azerbaycan vatandaşlarının da olduğu 6 kişi ölmüş, çoğunluğu Azeri 28 kişi yaralanmıştı.

Iğdır ve Aralık devlet hastanelerinde tedavileri süren yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ağır olduğu, henüz kimliği tespit edilemeyen ve olayda ölen 6 yolcunun da kimlik tespit işlemlerinin sürdüğü belirtildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.