Iğdır

Asfalt işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

11:28 14 Haziran 2017
Asfalt işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

BÜLENT MAVZER - Türkiye'nin en sıcak iklimli şehirlerinden olan Iğdır'da çalışan asfalt işçileri, ramazan dolayısıyla hem oruç tutuyor hem de işlerini yapıyor.

Bulunduğu konum itibariyle "Doğu'nun Çukurovası" olarak bilinen Iğdır'da hava sıcaklığı şu sıralar zaman zaman yaklaşık 35 dereceye kadar yükselirken kentteki yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdüren işçiler, ramazan ayının gelmesiyle hem dini vazifelerini yerine getiriyor hem de sıcak havaya rağmen işlerini aksatmadan sürdürüyor.

Aras Dağları'nın eteklerindeki köy yollarında asfaltlama yapan işçiler, bir yandan hava bir yandan da sıcaklık sebebiyle adeta kaynayan asfaltın sıcaklığıyla mücadele ederek, ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Asfalt işçileri, her yıl sadece yaz mevsiminde bölgede çalışma sürdürülebildiğinden ramazan ayında çalışmalarına devam ediyor.

İşçilerden Hasan Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının yanı sıra asfaltın da sıcaklığı artırdığını, buna rağmen oruç tuttuklarını söyledi.

Tüm zorluklara karşın aksatmadan ibadetlerini yerine getirdiklerini anlatan Bolat, "Çalışıyoruz, kurban olduğum Allah sabır veriyor. Bazen saat 15.00 - 16.00 sularında işi bırakıp istirahate ayrılıyoruz. Asfaltın sıcaklığı 70 ile 80 derece arası, 40 derecede hava sıcaklığı. Çok susuyoruz, dudaklarımız çatlıyor ama sabrediyoruz." dedi.

- "Allah bana kuvvet veriyor"

Iğdır'da sürdürülen bir köy yolunun asfaltlama işinde çalışmak üzere Nevşehir'den gelen Zekeriya Damar, uzun yıllardır bu işte çalıştığını fakat orucunu aksatmadan tuttuğunu belirtti.

Çalıştığı bölgeler içinde iklim şartlarından dolayı ramazan ayının en zor geçtiği ilin Iğdır olduğuna değinen Damar, "Şu an 30 derece sıcakta çalışıyorum, oruç da tutuyorum. Ramazan günü çalışıyorum, hiç de yıpranmıyorum. Tüm zorluklara rağmen katlanıyorum, Allah bana kuvvet veriyor." ifadelerini kullandı.

Iğdırlı Murat Akgün de Iğdır'da son zamanların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığını, ramazan ayının da bu mevsime denk gelmesinin işçileri ve vatandaşlarını zorladığını söyledi.

"Doğu'nun Çukurovası" olarak nitelendirilen Iğdır'ın bölgenin en sıcak iklime sahip şehri olduğunun altını çizen Akgün, şöyle konuştu:

"İşçiler bu sıcaklığa rağmen oruç tutuyorlar. Biz de oruç tutuyoruz ama güneşe çıkmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat asfaltta çalışanlar hem asfaltın sıcaklığı hem de hava sıcaklığıyla mücadele ederek ibadetlerini yerine getiriyor. Dışarıdan bakınca kolay geliyor ama o sıcaklıktaki asfaltı boşverin bu havada dışarıda durmak bile büyük cesaret."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.