Iğdır

Otostopla Orta Asya'yı gezecek

12:20 30 Temmuz 2017
Otostopla Orta Asya'yı gezecek

HÜSEYİN YILDIZ - Karabüklü Fatih Kavukçu, sırtında çadırı, uyku tulumu ve fotoğraf makinesiyle otostop yaparak ya da yürüyerek Orta Asya'daki Türk devletlerini gezmek amacıyla yola koyuldu.

Safranbolu'da yaşayan gezgin Fatih Kavukçu, Türk cumhuriyetlerini görme hayalini yürüyerek ve otostopla gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sırtındaki çadır, uyku tulumu gibi kamp malzemelerinin yanı sıra elinde fotoğraf makinesiyle yollara düşen Kavukçu, yolculuğu boyunca karşılaştığı manzaraları görüntüleyerek ölümsüzleştiriyor.

Şu sıralar ulaştığı Iğdır'dan Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne hareket eden Kavukçu, Nahçıvan'dan sonra İran üzerinden Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan'a geçip Gürcistan'dan yurda dönmeyi amaçlıyor.

Karabük'ten yaklaşık 10 günde, zaman zaman yürüyerek veya otostop çekerek Iğdır'a gelen Kavukçu, yolculuğunda her gün farklı bir macerayla karşılaştığını ve böyle yaşamayı sevdiğini söyledi.

- "Amacım gezmek, görmek, insanları tanımak"

Kavukçu, geçtiği şehirleri gezip vatandaşların kültürlerini de öğrendiğini anlatarak, "Amacım gezmek, görmek, insanları tanımak ve fotoğraf çekmek. Şu an tek zorluğum havaların sıcak olması. Ulaşım olarak genelde otostop çekiyorum ama bazı yerlerde arabalar durmuyor, yürümem gerekiyor. Sırtımda 20 kilogram ağırlığında çanta var, bu yükle bugün 5 kilometre kadar yürüdüm." dedi.

Yol boyunca bulduğu su kaynaklarında çamaşır yıkayıp kamp kurarak geceyi geçirdiğini aktaran Kavukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı yerlerde 3-5 gün kalıyorum, belli olmuyor, bir hafta veya 2 hafta da kaldığım oluyor. Genellikle plan yapmıyorum, elimi kaldırıyorum, kim nereye giderse onunla gidiyorum. Diğer Türk topraklarını da ziyaret etmek, orada yaşayan yerel halkla, çadırda yaşayan Türklerin yanına kamp kurmak, onlarla birkaç hafta zaman geçirmek istiyorum." diye konuştu.

- "En sıcak kanlı insanlar bizim ülkemizde"

Yaptığı turlarda bazı insanların ülkeleri bu şekilde gezmesine ilginç tepkiler verdiğini belirten Kavukçu, şöyle devam etti:

"İnsanlar, yürüyerek başka bir ülkeye gittiğimi görünce şaşırıyor. Türk halkı gerçekten misafirperver. Gezdiğim yerler arasında en sıcak kanlı insanları ülkemizde gördüm. Ülkemiz hem güvenli hem de insanları anlayışlı. İnsanlar, bazen bu yaptığımızı ilginç karşılasalar da genelde yardımcı oluyor. Ülkemizde benim gibi gezen parmakla sayılacak kadar az insan var. Bu etkinlik insanın hem genel kültürünü geliştiriyor hem de ufkunu açıyor. Vakti olanlara tavsiye ederim."

Kavukçu, 20 bin kilometreye yakın sürecek turunu yaklaşık 5 ayda tamamlamayı hedefliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.