Iğdır

Iğdırlı dağcılara ilk yardım eğitimi

18:10 15 Ağustos 2017
Iğdırlı dağcılara ilk yardım eğitimi

Iğdırlı dağcılar, dağlarda karşılaşabilecekleri düşme, yaralanma gibi vakalara müdahale edebilmek için ilk yardım eğitimi aldı.

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKUD), bulunduğu coğrafya nedeniyle dağcılık sporuna olanak sağlayan Iğdır'daki dağcıların düşme, yaralanma gibi vakalarda ilk müdahalede bulunabilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat ederek ilkyardım eğitimi talebinde bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri de söz konusu talep üzerine AKUD üyesi 15 dağcıya karşılaşabilecekleri olaylar konusunda ilkyardım eğitimi verdi.

Dağcılardan Muhammed Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan eğitimlerin doğada hayati önem arz ettiğini söyledi.

Dağcılık sporu şehirlerden uzak alanlarda gerçekleştiğinden dolayı bu sporu yapanların ilkyardım bilgisi olması gerektiğini anlatan Akkuş, "Bazen en zorlu dağlarda çeşitli sağlık problemleri yaşıyoruz, müdahale edemiyoruz. Burada aldığımız eğitimin ardından karşılaşabileceğimiz yaralanma ve ilkyardım gerektiren durumlara müdahale edebileceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.