Iğdır

Iğdır balı İstanbul'da tanıtılacak

15:41 15 Ekim 2017
Iğdır balı İstanbul'da tanıtılacak

Iğdır balı, İstanbul'da 19-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nde görücüye çıkacak.

Iğdır Valiliğinin organizasyouyla geçen hafta gerçekleştirilen "Iğdır Bal ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı"nda sergilenen Iğdır balı, 19-22 Kasım'da, Kars, Ardahan, Iğdır Sanayici İşadamları Derneğince (KASİAD) İstanbul'da yapılacak tanıtım programında da yerini alacak.

Güngören Iğdırlılar Derneği Başkanı Öztürk Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'ın balının yeterince bilinmediğini, bu vesileyle İstanbul'daki Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'ne Iğdırlı bal üreticilerini davet ettiklerini belirtti.

Altuntaş, Valilik, Belediye ve diğer kurumları tanıtım günlerine davet etmek için Iğdır'a geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Iğdır'ın tanıtımını yapmak için İstanbul'da 6 bin metrekarelik çadır kurduk. İstanbul'da, Iğdır'ın kültürünü ve yöresel ürünlerini sergilemek istiyoruz. Bal deyince Kars ve Ardahan akla geliyor fakat bizim Iğdır balımız da bir numara. Yöremizde üretilen balımız çok güzel ve doğal, ama ne yazık ki yeterince tanıtılmamış. Biz de Iğdır Arıcılar Birliği ile bir araya gelerek Iğdır'ın balının İstanbul'da tanıtılması için kolları sıvadık."

Iğdır Arıcılar Birliği Başkanı Hüccet Şebahat da Iğdır arıcılarının varlığını ve Iğdır balının kalitesini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Doğu Anadolu bölgesinin diğer illerinde üretilen ballara göre Iğdır balının yeterince tanınmadığına işaret eden Şebahat, "Bundan sonra gerek sivil toplumlarıyla gerekse Valiliğin vereceği destekle Iğdır balını Türkiye'de bir marka haline getirmeyi planlıyoruz. İstanbul'daki tanıtım günlerinde Iğdır'ın hem yöresel ürünlerini hem de balını tanıtmayı planlıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.