Iğdır

Devrilen 120 yıllık çınar ağacı paniğe neden oldu

17:01 08 Kasım 2017
Devrilen 120 yıllık çınar ağacı paniğe neden oldu

Iğdır'da bir aracın çarptığı cadde üzerindeki 120 yıllık çınar ağacının devrilmesi, çevrede paniğe neden oldu.

Üzeyir Aydemir'in kullandığı 65 EE 329 plakalı kamyon, bir cami ile çay ocağının da bulunduğu Mehmet Akif Caddesi'ndeki kaldırımda yer alan 120 yıllık çınar ağacının dalına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kökünden sökülen çürümeye yüz tutan çınar ağacı, caddeye devrildi.

Geniş bir kütleye sahip ağacın devrilmesi üzerine cadde trafiğe kapandı, olay çevredeki vatandaşlarda da paniğe yol açtı. Emniyet mensupları tarafından kaza sonrası bölgede önlem alındı.

Camiye gelen vatandaşların dinlenmeyi tercih ettiği çay ocağında, namaz vakti olması nedeniyle kimsenin bulunmaması kazanın ucuz atlatılmasını sağladı.

Aracın sürücüsü Üzeyir Aydemir, aracıyla caddeden geçerken farkına varmadan çarptığı çınarın gürültülü bir sesle devrildiğini söyledi.

Şaşkınlık yaşadığını dile getiren Aydemir, "Ne oluyor diye düşünürken birilerinin koşuştuğunu gördüm. Allah'tan kimse ağacın altında kalmadı." dedi.

Çevre sakinlerinden Arif Akkuş da namaz saatlerini beklerden sürekli ağacın gölgesinde oturup çay içtiklerini vurgulayarak, "Ağaç devrildiğinde camide namaz kılıyorduk. Allah'a çok şükür ki bu olay namaz saatinde yaşandı, yoksa ağacın altında kalabilirdik." diye konuştu.

Trafiğe kapanan cadde belediye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla ağacın yoldan çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.