Iğdır

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua edildi

18:13 09 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda zafere ulaşması için cuma namazının ardından dua yapıldı.

Iğdır İl Müftülüğünce "Afrin'deki Mehmetçik İçin Tek Yürek" sloganıyla Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından müftülük önünde ordu için destek mitingi düzenledi.

Ellerinde Türk bayrağı ve "Afrin bizim onurumuzdur, Zeytin Dalı Harekatı onurumuzdur, kalbimiz Afrin'de" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar tekbirlerle askerlere destek verdi.

Fetih Suresi okunmasıyla başlayan programda, Mehmetçiğin zaferi için eller semaya açıldı, şehitler için Fatiha okundu.

Yapılan duaların ardından programda konuşma yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü, Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden beri bütün camilerde Fetih Suresi'nin okunduğunu anımsatarak sözlerine şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti 40 yıldır yaşadığı bu terör belasından bu operasyonla artık kurtulmak istiyor. Bu operasyonla ülkemiz bölgede söz sahibi olduğunu, hüküm veren bir ülke olduğunu, tıpkı atalarının ecdadını Selçuklu'nun Osmanlı'nın yaptığı gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin lider ülke olduğunu bütün dünyaya haykırıyor. Ama diyor ki, öncelikle bu terör belasından çok çektik, artık benim bu beladan kurtulmam lazım. Mehmetçiğimiz şu anda bunun mücadelesini veriyor. Kimsenin toprağında kimsenin devletin de gözümüz yok. Bizim derdimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumaktır."

Vali Ünlü, binlerce yıldır, binlerce şehit verilerek muhafaza edilen bu topraklarda Türk milletinin, 2 bin 200 yıllık devlet birikimine sahip olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti:

"2 bin yıllık devlet birikimine sahip olan bizleri başka Milletlerle, başka devletlerle karıştırdılar, ama yanıldılar. Biz 80 milyon Türk milleti olarak, mezhep farkı, meşrep farkı, etnik köken gözetmeksizin bir ve beraberiz, yek vücuduz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da böyleydik, Yemen'de de böyleydik. Sakar ve İstiklal Harbinde de tek vücut olarak hareket ettik.

Bu ülkeyi kimseye böldürmedik ezanımız dindirmedik. Milli Şairimiz Akif'inde dediği gibi ülkenin üstünde ezanları dindirmeyeceğiz. Şanlı ay yıldızlı bayrağımız, al bayrağımız ebediyen bu ülkenin üstünde dalgalanacaktır. Şehitlerimizden Allah razı olsun."

Yapılan konuşmanın ardından harekatta şehit düşen askerler için yemek dağıtıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.