Iğdır

Hocalı şehitleri için zirvede açılan Türk bayrağını Vali'ye teslim ettiler

16:32 28 Şubat 2018
Hocalı şehitleri için zirvede açılan Türk bayrağını Vali'ye teslim ettiler

Hocalı şehitlerini anmak amacıyla Nahçıvan'daki Haça Dağı'na tırmanan dağcılar, zirvede açılan Türk bayrağı ve zirveden getirilen taşı Iğdır Valisi Enver Ünlü'ye verdi.

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKUD) ile Türkiye-Azerbaycan Derneği Iğdır Şubesi (TÜRKAZDER) tarafından Haça Dağı'nda düzenlenen Hocalı Şehitlerini Anma Tırmanışı'na katılan dağcılar, Vali Ünlü'yü ziyaret etti.

Sporcuları makamında ağırlayan Ünlü, yapılan etkinlikle ilgili bilgi aldı.

TÜRKAZDER Başkanı İlteriş Kağan Taşkınsu ziyarette, zirvede açılan bayrağı Vali Ünlü'ye verdi. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan da Haça Dağı'nın zirvesinden getirilen taşı Ünlü'ye teslim etti. Ünlü de öpüp alnına koyduğu bayrağı açarak sporcularla fotoğraf çektirdi.

Vali Ünlü, daha sonra yaptığı açıklamada, Hocalı katliamına tepki göstererek Ermenilerin politikalarını eleştirdi.

Geçmişte Türk coğrafyalarında birçok katliam yaşandığını hatırlatan Ünlü, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta tarihçileri göreve davet ediyor, 'Bütün arşivlerimiz açık, gelip baksınlar' diyor. 'Soykırımı kimler yapmış, tarihçiler karar versin' diyor ama bu konuda ellerinde bilgi, belge olmadığı, bizim atalarımız öyle bir katliam gerçekleştirmediği için, tam tersine soykırıma uğrayan bu bölgede yaşayan bizim soydaşlarımız olduğu için bu davete karşılık veremiyorlar. Sırplar bile Ermeniler'in yaptıklarını yapmadılar. Sırplar çocukları, yaşlıları ve kadınları ayırmışlardı. Sadece erkekleri katlettiler. Ermeniler katliamın boyutunu bir adım daha ileriye götürüp çocuk, yaşlı, kadın demeden ve pusu kurarak hunharca katlettiler. Ermenilerin bunu bir devlet politikası haline getirdiklerini unutmayarak yeni yetişen nesli bu konuda bilinçli tutmalıyız."

Ünlü, Hocalı Katliamı dolayısıyla düzenlenen tırmanışın anlamlı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Bu güzel, onurlu tırmanış faaliyetiyle Hocalı Katliamı'nın doğru anlaşılması ve dünya kamuoyuna doğru anlatılması adına dağcıların çok anlamlı, kutsal görev üstlendiğini memnuniyetle müşahede ettim. Türkiye'nin farklı bölgelerinden dağcılar bir araya gelip güzel bir dayanışma örneği gösterip tırmanış yaparak Hocalı Katliamı'nın dünya kamuoyunca doğru anlaşılmasına katkı sağladı."

Vali Ünlü, sporcularla sohbet edip bölgede doğa sporlarının geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin farklı bölgeleri ile Azerbaycan'dan bir araya gelen 26 dağcı, 613 Hocalı şehidini anmak ve katliama dikkati çekmek için Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin sembolü haline gelen Haça Dağı'na tırmanış gerçekleştirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.