Iğdır

Salih Müslüm'ün serbest bırakılması

19:22 28 Şubat 2018
Salih Müslüm'ün serbest bırakılması

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş bakanı Salih Müslüm'ün Çekya'nın başkenti Prag'da kısa süreli gözaltına alınması ve ardından serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Terör örgütü liderliği tescillenmiş, bebek katilliği tescillenmiş, Suriye'de birçok Kürt, Arap kökenli Türkmen kardeşlerimizin ırzına, kanına giren Salih Müslüm'ün Çekya'da önce göstermelik tutuklanması ve sonrasında serbest bırakılması bizleri son derece üzmüştür. Biz Avrupa'nın hukukuna da adaletine de güvenmiyoruz." dedi.

Sözen, Iğdır Güvenlik Korucuları Derneği hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, bu günlerin, Türk milletinin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden biri olduğunu ifade etti.

28 Şubat 1997'de gerçekleştirilen "postmodern darbe" olarak nitelendirilen darbeye de değinen Ziya Sözen, "Türkiye darbelerden, darbecilerden, terör örgütlerinden, çetecilerden çok çekmiş ve hala çekmekte olan ülkedir. 28 Şubat sürecini geride bıraktığımız bu günlerde, gençlerimizin artık üniversitelerde rahatlıkla başörtüsü takarak öğrenimini tamamlayabildiği, insanlarımızın anadilini serbest konuşabildiği, sokaklarda rahat gezebildiği bir Türkiye'ye gelmiş durumdayız. Bunu önce yüce Allah'a, sonra ülkemizin Başkomutanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine borçluyuz." diye konuştu.

Ziya Sözen, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş bakanı Salih Müslüm'ün Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanıp serbest bırakıldığını da anımsatarak, şöyle devam etti:

"Dün ülke olarak bir kez daha Avrupa'nın iki yüzlülüğünü bütün dünyanın seyrettiği gibi biz de seyrettik. Terör örgütü liderliği tescillenmiş, bebek katilliği tescillenmiş, Suriye'de birçok Kürt, Arap kökenli Türkmen kardeşlerimizin ırzına, kanına giren Salih Müslüm'ün Çekya'da önce göstermelik tutuklanması ve sonrasında serbest bırakılması bizleri son derece üzmüştür. Biz Avrupa'nın hukukuna da adaletine de güvenmiyoruz. Bu terörü başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri yarattı, onlar besledi ve üzerimize saldı. Dün sözde terör liderinin bırakılması, bunun açık bir kanıtıdır. Biz bunları gördükçe birlik, beraberlik içerisinde hareket etmemiz, daha da kenetlenmemiz lazım."

Güvenlik korucuları olarak Afrin'de devletin yanında olduklarına da vurgu yapan Sözen, "Bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda 180 arkadaşımız operasyonda yer almakta. Avrupa'nın, ABD'nin bu operasyonu Türkiye'nin Kürtlere karşı yapıyor algısını, Kürt kökenli güvenlik korucuları bu operasyonda yer alarak yerle bir etmiştir. Güvenlik korucuları kardeşlerimiz, askerimizin, polisimizin yaptığı gibi orada Kürt kökenli kardeşlerimizi teröre karşı korumak için gitmiştir." şeklinde konuştu.

- Güvenlik korucularından Afrin için gönüllü başvuru

Ziya Sözen, Iğdır'daki güvenlik korucularının Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü olarak müracaat ettiğini belirterek, "Bugün Iğdır'da var olan 750 güvenlik korucusu da jandarma komutanlığımıza dilekçeyle başvurarak Afrin'e, aileleriyle, eşleriyle gönüllü gideceklerini belirtmiştir. Burada sadece güvenlik korucuları değil, geçmişte Ermeni, Rus zulmünden çok çekmiş, uzun süre Rus işgalinde kalmış Iğdır halkı da kendilerine görev verildiği takdirde Afrin'e gönüllük esasında gitmeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

Özen ve diğer katılımcılar, konuşmaların ardından kurdele keserek dernek binasının açılışını yaptı.

Törene, Aralık Kaymakamı Kemal Duru, Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, MHP Iğdır İl Başkanı Ersoy İçer, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Iğdır Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Lezgin Aktaş ve güvenlik korucuları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.