Iğdır

Iğdır sanayi sitesindeki patlama

13:54 12 Mayıs 2018
Iğdır sanayi sitesindeki patlama

Iğdır'da 70 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri, sanayi sitesindeki patlamayla ilgili toplantı düzenledi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğinin (ASİMDER) organizasyonu ile kent merkezinde bulunan sanayi sitesinde bir araya gelen STK temsilcileri, geçen ay 3 kişinin ölümü ve 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından yapılması planlanan çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldi.

Iğdır Afet ve Acil Durumu Müdürü Bülent Zeğem ve Çevre ve Şehircilik Müdürü Muhammed Bektaş'ın da katıldığı toplantıda, sanayi esnafının talepleri dinlendi.

Patlama sonrası sanayi sitesinde atılacak adımların ve yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıda, sanayi esnafı ve STK temsilcileri arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Katılımcılar, toplantı sonrası patlamanın gerçekleştiği alanı inceledi.

Iğdır Kansere Gülümse Derneği Başkanı Bilge Hatun Oğan, sanayi esnafı ve STK mensupları adına yaptığı basın açıklamasında, "Bu tür elim vakalar toplumumuzu derinden üzmekte, birçok ailenin ocağını söndürmektedir. Olay günü başta Iğdır Valisi Enver Ünlü olmak üzere tüm yetkililere gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz." dedi.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Oğan, şunları aktardı:

"İlimiz yetkililerinin bu olayların bir daha yaşanmaması yönünde gerekli tedbirlerin alınması ve denetimlerin ciddiyetle yapılması hususunda daha dikkatli davranacaklarını düşünmekteyiz. İş yeri sahibi ve çalışanlarının gerekli eğitimlerden geçirilerek, iş güvenliği noktasında tehlike arz eden durumların ortadan kaldırılması konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılması, bu elim kazaların önlenmesine büyük yarar sağlayacaktır. Sosyal devlet bilinciyle hareket ederek zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında ilgili birimlerin de gerekli adımlar atacağına inancımız tamdır."

- Olay

Iğdır Sanayi Sitesi'nde 20 Nisan Cuma günü, tüp yüklü bir kamyonun, tüp depolanan iş yeri önüne gelmesinden kısa süre sonra patlama meydana gelmişti. Patlamada üç kişi ölmüş, 14 kişi de yaralanmıştı.

Olay sonrası sanayi sitesinde enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları başlatılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.