Ülkelerindeki savaşı habere dönüştürüyorlar

Suriye'nin Lazkiye kentinde bir grup genç tarafından Facebook'ta oluşturulan haber ağı, özellikle Arap medyasının bu ülkede yaşanan iç savaşın etkileriyle ilgili haber ihtiyacını karşılıyor.

Ülkelerindeki savaşı habere dönüştürüyorlar
Ülkelerindeki savaşı habere dönüştürüyorlar
GİRİŞ 01.09.2013 12:33 GÜNCELLEME 01.09.2013 12:33

Suriye'de 3 yıldan bu yana süren binlerce kişinin öldüğü, kentlerin yerle bir edildiği iç savaşın etkisini dünyaya duyurmak amacıyla çatışmaların en yoğun yaşandığı Lazkiye'de bir araya gelen 6 genç, teknolojinin imkanlarını kullanarak facebook üzerinde "Lazkiye Haber Ağı"nı kurdu.

Kısa sürede bölgenin farklı noktalarına yayılan muhabirleri aracılığıyla ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmaların sonuçlarını haber ağı üzerinden servis etmeye başlayan gençler, kısa sürede Arap medyasının ilgisini çekti.

Suriyeli gençler, çatışmaların meydana geldiği bölgelerden çektikleri görüntüleri zor şartlara rağmen paylaşarak, basın kuruluşları tarafından ihtiyaç duyulan fotoğraf ve görüntüleri temin ediyor.

Lazkiye Haber Ağı Sorumlusu Muhammed el-Şeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle Lazkiye kırsalında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Ellerinde kısıtlı imkanlar bulunmasına rağmen bölgede yaşanan her türlü gelişmeyi habere dönüştürmeye gayret ettiklerini aktaran el-Şeyh, "Olayları zamanında yayınlamaya çalışıyoruz. Gerçekleri göstermek için çaba harcıyoruz. Elde ettiğimiz haberleri Arap medyasıyla paylaşıyoruz. Böylece en azında bölgemizdeki ülkelerin Suriye'de neler yaşandığını göstermeyi başarıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor