Aydınlık Gazetesi ölü adamla röportaj yaptı

Ulusalcı gazetelerin Ak Parti'ye yönelik kara propagandalarına bir yenisi daha eklendi. Ancak haberdeki fotoğraf gerçeği ortaya çıkardı.

GİRİŞ 26.06.2014 16:47 GÜNCELLEME 26.06.2014 17:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Neredeyse her olayda karşımıza çıkan sosyal medya yalanlarına bir yenisi daha eklendi. Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir haberde bir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanının 'itirafları'na yer verildi. Aydınlık Gazetesi'nden bir muhabire konuştuğu söylenen terör örgütü IŞİD militanının Ak Parti'den çok destek gördüğünü söylediği iddia ediliyor. 'Özel Haber' başlığıyla yayınlanan haberde IŞİD saflarında çalışan militanın aslen bir Türkmen olduğu belirtilirken kendisinin ve örgütü olan IŞİD'in Türk hükümetinden çok büyük destek gördüğü belirtiliyor. 

isidmilitanropAydınlık Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan söz konusu haberdeki IŞİD militanının Ak Parti hükümetini överek şu sözleri sarf ettiği iddia edildi: 'Türkiye önümüzü çok açtı. Türkiye bize anlayış göstermeseydi, IŞİD bugün bu durumda olmazdı. Bize şefkatle yaklaştı. Çok sayıda mücahidimiz Türkiye’de tedavi gördü. Ama bundan sonra ne olur bilmiyorum.'

Ancak haberde yapılan hata gerçekleri ortaya çıkardı. IŞİD militanı olarak gösterilen kişinin fotoğrafının yaklaşık 5 ay önce Nusret Cephesi'nde savaşırken ölen Seyfullah Şişani'ye ait olduğu ortaya çıktı.

İşte Seyfullah Şişani'nin 5 ay önceki çatışmada vurulduğu an:

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Çağdaş Çakmak 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Resulü s.a.v in komşusu eylesin inşallah.. Bu ne kadar güzel bir şehadet ki etrafındakilerin onu o kadar çok sevdikleri çok net belli. Ve Seyfullah Şişani Allah şefaatlerine nail eylesin, inşallah onu şehit etmek isteyenlerinde ondan ne kadar korktuğu suikastin doğrudan bir kişiyi şehit etmeye yönelik olmasından belli oluyor. O insanın çevresinde Resulün s.a.v mühür bayrağı var. Bu bayrağı işid de kullanıyor. Kimin gerçek Resulullah s.a.v'in hadislerinde belirttiği siyah bayraklılar yani her ne olursa olsun gidip katılmamız gereken siyah bayraklılar, kimin de fitneci şeytanın askerleri olduğunu ayırt edemiyoruz.
    Cevapla
  • kaos77 9 yıl önce Şikayet Et
    aydınlık gazetesine suç bulmayın onlar bir işletme müşterisini memnun etmesi lazım. bunları duymak isteyen at gözlüğü takmış insanlarımız var. arz varsa talepte olması gerek. gazete sadece hitap ettiği kitleyi memnun etmeye çalışıyor yoksa kendi bilmiyormu eğriyi doğruyu. gelsin paralar reklam gelirleri birkaç yerdende imtiyaz da kazandımı tamam. başarılı bir işletme mantığı.
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    YAPARLAR. Çünkü bu zihniyetin aydınlığı bu kadardır.
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehadeteni kabul ettsin.. Aslen çeçen olan Seyfullah ( şehit inş) Suriye ye de Esede karşı savaşırken şehit oldu 2 tane de yetim bıraktı. Biz onu şehit biliyoruz Allah en doğrusunu bilir. Kimseyi de Allah katında temize çıkarmıyoruz kendisni Allah için SAVAŞMIŞTIR.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular Allah (C.C.) nezdinde belki de çok değerli bir Müslümanı, gerçek bir şehidi eleştirmiş olabileceklerini düşünmüyorlar mı?. Bu Müslümanı cehennem ile irtibatlandırma yetkisini nereden aldıklarını sanıyorlar? Gaybı bilme iddiasındalar mı? Bu yorumcular dünyada neyi biliyorlar, bir saniye sonrasını tahmin edebiliyorlar mı ki, ahiret hakkında hüküm vermeyi kendilerine hak görüyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi