Yalçın Doğan duadan rahatsız oldu

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, THY uçağında yapılan 'sefer duası'nı 'rezalet' olarak niteledi ve rahatsızlığını köşesine taşıdı.

Yalçın Doğan duadan rahatsız oldu
Yalçın Doğan duadan rahatsız oldu
GİRİŞ 18.03.2015 10:52 GÜNCELLEME 18.03.2015 13:32
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

15 Mart 2015 tarihli THY seferinde yaşadıklarını köşesine taşıyan Yalçın Doğan, uçakta yapılan sefer duasını 'rezalet' olarak tanımladı. Uçağa bindiğinde ekranlarda önce Arapça, sonra da Türkçe olarak sefer duasının yapıldığını belirten Doğan, bu konudaki rahatsızlığını dile getirerek 'Ulaştırma Bakanlığı'ndan yaptırım bekledi.

YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Böyle bir uygulamanın katı İslami rejimli Suudi Arabistan, Şran ve Pakistan gibi ülkelerde bile olmadığını iddia eden Yalçın Doğan bu konuda da yanıldı. Zira Suudi Arabistan ve İran uçaklarında her seferde dua okunduğu herkes tarafından biliniyor.

İşte Doğan'ın yazısındaki o bölüm:

THY'de 'sefer duası'

15 Mart 2015, üç gün önce Sabiha Gökçen-Londra seferini yapan 1963 sefer sayılı THY uçağı. Macaristan üzerine geldiğinde, uçakta ekranlar açılıyor, ekranda önce Arapça, sonra Türkçe bir yazı, "sefer duası".

Yazıdan sonra ekranda bir ses, "Peygamberimizin sefere çıktığında ettiği duayı dinleyeceksiniz". Dua okunuyor, arkadan başka sesler duyuluyor, bu bir video kaydı.
İran, Suudi Arabistan, Pakistan gibi katı İslami rejimlerin uçaklarında bile görülmeyen rezalet. Sözüm ona, İslami rejim şırıngası mı? Hangi aklı evvelin dâhiyane buluşu? THY ile sözüm ona, rejim değişikliği provası mı? İlkel 
bir buluş.

Uçaktaki bazı yolcular dua görüntülerini kayda alıyor. THY herhalde gerekçesini açıklar. Ulaştırma Bakanlığı herhalde üstüne gider. Gider mi, sanmam.

YORUMLAR 65
  • adsıs 9 yıl önce Şikayet Et
    görürsün anyayı konyayı öltükten sonra seni din düşmanı
    Cevapla
  • Denizci 9 yıl önce Şikayet Et
    Bi yürü git be kardeşim. Allahtan ne istiyorsun..
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar müslüman olamazlar dua kimi kasar duaya kim karşı gelir. diyecek birsey bulamıyorum allah hidayet etsin eger bu düşüncelere devam edecekse kendini sıcaga alıştırsın nekadar alışır ben bilmem.
    Cevapla
  • Harun Yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok bu kesin müslüman değil. Yoksa dua'ya hayır diyemezdi. Bu adama biri söylesin cenaze namazı da bir dua'dır. Duadan nefret eden biri cenaze namazının kılınmasını istemesin.
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey gafil. Neyine zoruna gidiyor? Müslüman değilsende saygı duy, bu ülkede yüzde 99 olmasada yüzde 75-80 Müslüman var. Dilersen git abdye ya da israil'e kendi kafa yapındaki kişilerle yaşa ya da sus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!