Paralel Yapı kurdu şimdi ise kötü oldu

Bugün Gazetesi Tayfun Acarer’in internette özel hayatın ve kişilik haklarını ihlal edilenlerin yapacaklarına ilişkin açıklamasını çarpıttı.

Paralel Yapı kurdu şimdi ise kötü oldu
Paralel Yapı kurdu şimdi ise kötü oldu
GİRİŞ 06.04.2015 14:13 GÜNCELLEME 06.04.2015 14:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfur Acarer'in sözlerini Bugün gazetesi çarpıtarak verdi. 

Paralel Yapı’nın TİB’e hakim olduğu zamanda kurulan ‘ihbarweb.org’ isimli internet sitesiyle ilgili olarak Bugün Gazetesi “Türkiye’de medyaya yönelik baskı her geçen gün artarken şimdi de sosyal medya üzerinden ihbar sisteminin devlet eliyle yürürlüğe konulması tartışma konusu. Muhalefete göre online ihbarın örtülü fişleme anlamına geldiği görüşünde” haberini yaparak büyük bir çarpıtmaya imza attı. 

TİB’te Fethi Şimşek’in Başkan ve tutuklanan Osman Nihat Şen’in Başkanvekili olduğu dönemde ihbarweb.org isimli internet sitesi ile kuruldu. Parale Yapı’nın hakim olduğu dönemde urulan internet sitesi hakkında Bugün Gazetesi bu sitenin hukuka aykırı olduğunu iddia ederken  haberde TBMM Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in  görüşlerine yer vererek  “Kişilerden ve şirketlerden bu bilgileri istemek hukuksuzdur, Anayasa’ya aykırıdır” dediğini aktardı. 

2011 YILINDA ÖVDÜLER

TİB’de paralel yapının hakim olduğu dönemde kurulan ihbarweb.org internet sitesi katalog suçlarla ilgili internette olumsuz ve kötü sitelerin ihbar edilmesi için kurulmuş bir site. Bu siteye Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar başta olmak üzere katalog suçlarla ilgili ihbarlar yapılıyor. Paralel Yapı’nın Zaman Gazetesi ise 2011 yılında bu internet sitesini öven haberler yapıyordu. 2011 yılında kurulan internet sitesinin internet ortamındaki katalog suçlarını önlenmesinde etkin rol oynadığı belirtiliyor. 

 

YORUMLAR 3
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelcileri ihbar edin. twitterde ve facebook'da yazdıkları hakaretleri affetmeyin.
    Cevapla
  • cemsit 9 yıl önce Şikayet Et
    Tib nasil paealel yapinin elinde olabilir iyice cozuttunuz paralel evrwnler fibi bi sey bu herhalde kurumlar paralel bir yerw bafli olmaz bunlarin resmi bir sahibi var ve orasi denetliyor buna gore herkes paralel olur varsa o kurumda tibdeki yetkileei hukuka uygun kullabmayanlar vardir eee tib ile ilgili bir sorusrurmada olmasigina gore hersey kanuni yapilmis siz neyin kafasini yasiyorsunuz
    Cevapla
  • YKaan 9 yıl önce Şikayet Et
    yazdıklarını bi okur musun bişey anlaşılıyo mu acaba???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı