Sanal alem bugün yüzleri 'ekşi'tti

Baransu, 'Ekşi Sözlük Kapatılsın' dedi gazetesi Taraf 'Böyle bir şeye destek vermiz mümkün değil' açıklaması yaptı. Sanal alem 'kapatılsın' 'kapatılmasın' kampanyasıyla sarsıldı.

Sanal alem bugün yüzleri 'ekşi'tti
Sanal alem bugün yüzleri 'ekşi'tti
GİRİŞ 21.11.2011 17:39 GÜNCELLEME 21.11.2011 17:39

Taraf yazarı ve muhabiri Mehmet Baransu’nun başlattığı Ekşi Sözlük kapatılsın kampanyasına Taraf gazetesi destek vermedi. Twitter’da başlatılan bu kampanyaya karşı bir kampanya başlatıldı.

EKŞİ SÖZLÜK KAPATILSIN

Mehmet Baransu dün Twetter’de Ekşi Sözlük’ün kapatılması için bir kampanya başlattı. İşte Baransu'nun tweet'lerinden bazıları: "AK Parti, CHP, MHP ve diğer partiler. Eksisözlüğün rezilliği karşısında bir şeyler yapmayacaksanız, oy istemeye gelmeyin. Bu meclise taşınmalı" "Bu ülke bu rezillik karşısında ayağa kalkmazsa,Rabbimiz ve peygamber efendimizin yüzüne nasıl bakacağınızı düşünün..." "Allahı’ma ve peygamberime küfrediliyorsa demokrat olmak falan umurumda değil. Demokrat değilim bu rezillik karşısında. Demokratlık batsın" "Bu millet ekşisözlük’ün pisliği karşısında ayağa kalkmayacaksa yazıklar olsun. Kimse de ben müslümanım demesin. Dinimle kimse alay edemez"

TARAF DESTEK VERMEDİ

Mehmet Baransu'nun "Ekşisözlük kapatılsın" kampanyasına Taraf gazetesi bir açıklama getirdi. Gazetenin resmi twitter hasabından şu açıklamayı yapıldı.

“Taraf Gazetesi'nin "Ekşi Sözlük kapatılsın" kampanyasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Taraf'ın böyle bir şeyden yana olması da mümkün değil!”

Baransu’nun başlattığı kampanyaya Rasih Yılmaz destek verirken Emre Uslu farklı bir açıdan yaklaşarak, sitenin kapatılmasındansa siteye reklam verilmemesini önerdi ve ‘Ekşi Sözlük’e reklam yok’ kampanyası başlattı.

FARKLI ÖNERİLER GELDİ

#eksisozlukkapatilsin hastagi en çok konuşulan konu olurken, karşı kampanya gecikmeden geldi ve  #eksisozlugedokunma günün en çok konuşulan konularında ilk sıraya girdi. #eksisozlukkapatilsin hastagi trendler arasında en üstteyken garip bir şekilde listeden çıktı.

Twitter kullanıcılarının bir kısmı 'kapatılmasın ama hakaretler cezalandırılsın' önerisinde bulunurken bir grup da kutsal değerlere hakaret edildiği için sitenin kapatılması gerektiğini savundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak