Google'a 'why' yazın bakın ne çıkıyor

Google'a 'why' yazın bizimle ilgili gerçeği görün!

Google'a 'why' yazın bakın ne çıkıyor
Google'a 'why' yazın bakın ne çıkıyor
GİRİŞ 11.05.2012 01:27 GÜNCELLEME 11.05.2012 02:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Google arama önerisi Facebook'ta bazı kullanıcıların ortak bir dertten muzdarip olduğunu ortaya çıkardı: "Why do Turkish people add me on Facebook?" (Türkler neden beni Facebook'ta ekliyor?).
 
Google, arama yaparken ilk girdiğiniz kelimelere göre size en çok yapılan aramaları baz alarak önerilerde bulunuyor. Genelde oldukça işlevsel olan bu uygulama bazen can sıkıcı gerçekleri yüzümüze vurabiliyor.
 
İngilizce olarak arama kutucuğuna "Why" (Neden) yazıldığında önerilerin ilk sırasında şu çıkıyor: "Why do Turkish people add me on Facebook?" yani "Türkler neden beni Facebook'ta ekliyor?"
 
Bu öneri sayesinde, hatırı sayılır sayıda Facebook kullanıcısının aynı dertten şikayetçi olduğu sonucuna varmak çok mümkün.

YAHOO ANSWERS'TA KONU İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR VAR
Özellikle kadın kullanıcılar duruma bir anlam veremedikleri için Yahoo'nun soru-cevap platformuna konu ile ilgli pek çok başlık açtığı görülüyor.

Sadece Facebook'ta değil, MSN'de de tanımadığı Türkler tarafından neden eklendiğini öğrenmeye çalışan kişiler internet üstünde cevap bulmaya çalışıyor.

YORUMLAR 12
  • ismail 11 yıl önce Şikayet Et
    benim sitede son 1 ay içinde yabancı yerlerden çok yarum ve hakaret içeren sözler yapıldı!! . benim sitede son 1 ay içinde yabancı yerlerden çok yarum ve hakaret içeren sözler yapıldı!! sebebi bu olsa gerek bir çok ülkenin dilinde yorumlar oldu ingilizce, endonezya, rusya gibi yorumlar olunca şaşırdım doğrusu nerden buldular sitemi vede url paylaşımında hep facebook hesaplarıyla birlikte paylaşılmış, bende bir süre yorum yazma yetkisini kaldırdım ziyaretcilere.. amaçları nedir bilmiyorum .
    Cevapla
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    merak. memlekete bak, türkçe "niçin" yazdığınızda da "niçin vergi veririz" çıkıyor.
    Cevapla
  • Turk Omar 11 yıl önce Şikayet Et
    komplekse gerek yok. bazı arkadaşlar fazla kompleks yapmışlar.. googıl a yazın bi bakın bakalım haberdeki gibimi durum niye kompleks yapıyorsunuz anlamıyorum :s benide her hafta 10 tane fransız ekliyor msn den 'türkler beni neden ekliyor' muş saçmalık! anca geri zekalı biri google a böyle birşey yazabilir :s ne mutlu insanım diyene!
    Cevapla
  • Tahir Keskin 11 yıl önce Şikayet Et
    sadece google.com.tr'ye has bir durum. bu durum sadece google.com.tr adresinde yapılan aramalara yönelik bir durum. belki de internette bir yerlerde bu durumu gören kişilerin meşhur etmesiyle google.com.tr'de artık why yazınca çıkacak kadar üst sıralara taşınmış. yoksa böyle bir durum yok yani. balon haber bu...
    Cevapla
  • siyah inci 11 yıl önce Şikayet Et
    aman ha feride duymasın:). tamam feridenin haftalık konusu konu belli oldu islamcı kocaların face to face sevdası:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi