Sanal hırsızı evin içinde arayın!

Sanal ortamın güvenliği ile ilgili uzmanlardan dikkat çekici yorumlar geliyor.

Sanal hırsızı evin içinde arayın!
Sanal hırsızı evin içinde arayın!
GİRİŞ 26.04.2013 11:27 GÜNCELLEME 26.04.2013 11:27

Bir Amerikan haber ajansının twitter hesabının çalınması ve hesaptan yalan bir haberin duyurulması medya dünyasında büyük yankı uyandırdı. Çok kısa süre içinde haberin doğru olmadığı anlaşılsa da ekonomi dünyasına etkileri büyük oldu.

Peki böyle bir sanal korsanlıkla karşılaşıldığında ne yapılmalı? Sosyal medya uzmanları böyle bir durumda, açıklıkla olayın kamuoyu ile paylaşılmasını tavsiye ediyor.

136 MİLYAR DOLAR 3 DAKİKADA BUHARLAŞTI

Amerikan Associated Press haber ajansının twitter hesabından "Beyaz Saray'a saldırıldığı ve Obama'nın yaralandığı" yönünde bir mesaj geçildi. Dünya alarma geçti. Ancak çok geçmeden ajansın hesabının hacklendiği anlaşıldı. Amerikan borsası Dow Jones 143 puan düştü, 3 dakika içinde tam 136 milyar dolar buharlaştı.

Dünya çapındaki bir haber ajansının, hesap şifresinin çalınması, sanal ortamın güvenliğini de tartışmaya açtı.

"HIRSIZI EVİN İÇİNDE ARAYIN"

Romanya'nın en çok takip edilen haber sitesinin editörü Cristian Pantazi, hırsızı evin içinde aramak gerektiğini söylüyor.

Cristian Pantazi, "Hesaba erişimi olanlar yayındaki en güvenilir kişilerden olmalı. Ayrıca şifreler, kısa mesaj ya da e-posta yoluyla paylaşılmamalı. Hesaplara erişimi olan biri ayrılınca şifre muhakkak değiştirilmeli. Her halükarda şifre gizli ve güvenli bir ortamda saklanmalı. Bilgisayarlar arasındaki ağın güvenliği de en üst düzeyde olmalı" diye konuştu.

"TÜM AÇIKLIĞIYLA KAMUOUYU İLE PAYLAŞILMALI"

Peki böyle bir durumla karşılaşılınca ne yapılmalı? Cristian Pantazi, bu soruya ise şu cevabı verdi:

"Her şeyden önce yapılması gereken, olanların bütün açıklığıyla kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Ardından hesabın şifresinin geri alınması ve bilgi hırsızlığı şikayetiyle devlet organlarına başvurulması gerekir."'

"YÜZDE 100 GÜVENLİ OLMADIĞININ İSPATI"

Kim ne niyetle yapmış olursa olsun, Pantazi'ye göre bu olay, hiçbir internet sitesinin yüzde 100 güvenli olmadığının en büyük ispatı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...