İnternette bedava müzik dönemi bitiyor!

İnternet müzik siteleri üzerinden müzik dinlemek artık paralı oluyor. Kullanıcılar yurtdışında olduğu gibi paket satın alacak...

İnternette bedava müzik dönemi bitiyor!
İnternette bedava müzik dönemi bitiyor!
GİRİŞ 19.07.2013 13:27 GÜNCELLEME 19.07.2013 16:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'da yürürlüğe giren ve yasal internet siteleri ile hak sahipleri arasında yapılan anlaşma sonrasında zorunlu olarak başlayacak uygulama tüm müzik sitelerini kapsayacak...

İnternette müzik dinleme servisleri yağınlaştığı günden beri, sanatçılar ve yapım şirketleri hizmetin ücretsiz sunulmasından dolayı zarar ettiklerini dile getiriyor. Artık bu duruma son veriliyor ve dijital ortamlara müzik dinlemek ve indirmek paralı hale geliyor.

YENİ DÖNEM 15 TEMMUZ'DA BAŞLADI
Türkiye müzik piyasasına yön veren hak sahiplerinin yaptığı düzenlemeyle 15 Temmuz 2013 itibariyle yürürlülüğe giren yeni modelle beraber Türkiye'de dijital müzikte yeni bir dönem başladı. Artık yurtdışında uzun yıllardır kullanıldığı gibi müzikseverler dinledikleri müziğin maliyetine paket satın alarak ortak olacak. Hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar gereği yasal servis sağlayıcılar ücretli müzik paketleri oluşturarak müşterilerine satacak.

Fuat.oner@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • hakan er 10 yıl önce Şikayet Et
    çapılcular para kazanacak. ülkeyi karıştıracak bu çapulcular oturduğu yerden para kazanacak bu kanunu kim çıkarıyor inşallah akp şaşırmaz
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 10 yıl önce Şikayet Et
    Ters açı. Çoluk çocuğun hakkını şarkı türküye vermek ne kadar doğru? Onu da geçtim şarkı türküden kazanılan para mübah mı?
    Cevapla
  • ct 10 yıl önce Şikayet Et
    korsana çare yok. yorumlara bakıyorum da korsan ruhumuza işlemiş. şimdide para vermeden müzik dinlemenin yollarını bulduk bile!
    Cevapla
  • esat tanoren 10 yıl önce Şikayet Et
    Neyin emeği?. Bir albüm yapıp 2 jip bir villa alırken ağlamıyorlar, konserler ekstraları ne oldu dümenin suyu bitti, ya bir de arkadaş avrupayı görmesek yaşamasak neyse, hangi avrupa bu müziklerin parayla indirildiği? Ben görmüyorum öyle bir şey, giriyorsun dinliyorsun bu kadar basit, bizde youtube u yasaklayıp sorunu çözerler ama. 60 mb ve limitsiz yalanı ile kotalı internet aldığınız paraya ben 120 kanal 12 hd kanal, ücretsiz ülke içi sabit telefon ve 100 mb internet bağlantısı hizmeti alıyorum, önce internetten fahiş ücret almayı kessinler sonra başka yerden yontmaya kalksınlar.
    Cevapla
  • Monte Cristo 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerek Yok. Youtubede her şarkının klibi var açıp ordan dinlerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun