Başörtülü ve genç kızlara Facebook'ta büyük tuzak

İnternetin cebe kadar girmesinin ardından kontrolü de neredeyse imkansız hale geldi.

Başörtülü ve genç kızlara Facebook'ta büyük tuzak
Başörtülü ve genç kızlara Facebook'ta büyük tuzak
GİRİŞ 05.11.2013 08:51 GÜNCELLEME 05.11.2013 18:01
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Sanal alem olarak adlandırılan internette her türlü suç kolayca işlenebiliyor. Üstelik bunların çoğunda da suçlular tespit edilemiyor.

Her gün onlarca mağdur orta çıkıyor. Bunlardan kimi parasını kaptırıyor, kimi sahte ürün kurbanı oluyor kimi de en kötüsü müstehcen sitelerin kurbanı oluyor…

FACEBOOK TEHLİKESİ

Kötü niyetli kişiler bunun için en çok Facebook'u kullanıyor. Özellikle küçük yaştaki ve genç kızları hedef alan bu kişiler, dakikada milyonlarca şifre deneyen programlar aracılığıyla şifresini kırdıkları kullanıcıların, özel fotoğraflarını ve arkadaş listesindeki kızların fotoğraflarına kolayca ulaşıyor.

Daha sonra açtıkları sayfalara kurbanlarının fotoğraflarını koyuyorlar. Facebook'ta ‘türban' ‘başörtülü' ve ‘liseli' adı altında yüzlerce bu türden sayfalar açıyorlar.

Durumdan bir şekilde haberdar olan bilgileri ve fotoğrafları çalınmış olanlar soluğu poliste alıyor…

Haber7.com'a konuşan Bilişim Suçları Şubesi'nden bir isim, binlerce şikayet gelen bu konuyla ilgili ailelerin büyük sorun yaşadıklarını söyledi.

Gelen şikâyetlerden çok fazlasının da çekindiği ve ailesini haberinin olmaması için polise başvurmadığı biliniyor…

NE TÜR ŞİKAYETLER GELİYOR?

-Fotoğrafım istemediğim bir kişinin profil fotoğrafı olmuş.

-İznim olmadan fotoğrafım başka sayfalara konulmuş.

-İzinsiz kullanılan fotoğrafımın kaldırılmasını istiyorum ancak benden para istiyorlar ve tehdit ediliyorum.

-Fotoğraflarımı aileme ve çevreme göstereceklerini söyleyip bana şantaj yapıyorlar..

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN NE YAPMALI

-Bu gibi sorunlarla karşılaşılmaması için tek garanti yol, sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraf paylaşılmaması.

-Fotoğraf paylaşılıyor ise de; sayfalardaki güvenlik ve gizlilik ayarlarının kesinlikle yapılması gerekmekte.

-Etiketlemelere izin vermeyiniz. Sizden habersiz etiketleme yapıldı ise etiketi kaldırınız.

-Kişiler şüphelendikleri ya da sahte olduğunu tahmin ettiği kişileri kesinlikle kişi listesine eklememeli.

-Şifre belirlerken, klasik tarihler ve kolay tahmin edilen şifreler yerine, en uzun karakterli şifreler oluşturulmalı, mümkün olduğu kadar harf ve rakam birlikte kullanılmalı.

-Tüm bu önlemlere rağmen fotoğrafı yine de istenilmeyen sayfalara konulduysa derhal polise başvurulmalı ve hukuki süreç başlatılmalı..

www.twitter.com/fesnek
ferhat.esnek@haber7.com

HABER 7

YORUMLAR 23
  • Öz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    normal çünkü. cinsel açlığın afrikasıdır Türkiye
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. teknoloji güsel bir nimet olmak ile beraber kullanım konusunda bilinçli olamadığımızda oluşabilecek olumsuzlukdan dolayı magduriyet oluşuyor evet ama gercekn magduriyet başkaları mı oluşturuyor yoksa bizim fırsat vermemizden dolayımız bu tür şeyler yaşanıyor .. sanal ortamda saklı olan resimler bir şekilde çalınacağı düşüncesi ile tedbirli olsak saklamasak bu magduriyet ler yaşanması söz konusu olamaz. ,bu tür sorunları yaşayan ların çogusu ailesinin kontrolu dışında hareket etmeleri sebebiyet oluşturuyor...
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    tesettüre özgürlük istiyoruz diyen islamcı kızlar akşama kadar resimlerini her telden paylaşıp sunuyorlar ve sonra. bu nasıl hakiki imansa ele pazarla resmini çalsılar başka adres açıp dindar bir sayfa gibi cirit atsınlar.Ve üstel,k isşaci örtülü kızlar sayfalarında kahraman olmak bir yana biryandan dini ifade ve düşünceler paylaşıyor diyer yandan islama aykırı hayat biçimleri yani bir gözü kör diğer gözü sağlam numarası hep hikayesiniz yazık
    Cevapla
  • keremcan karaca 10 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerlerde biri bir komşusunun oğlunun nişanlandığından bahsediyordu.. yanımdaki kişiye istersen face bukdan nişanlısını göstereyim dedi.yanımdaki kişide aynen ifade şöyle:neyy nişanlısını face bukda paylaşımamı açmış dedi.faced bukum yok ama insan nasıl olurda kendi ailesinin ve özel resimlerini face bukdan yayınlar akılalır gibi değil.
    Cevapla
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyorki. Sapik memlekette cok ayni kapkacci,uckagitci,dolandirici,yalanci herseye yemin eden cok demek. Bunlarin acaba toplami nufusun yuzde kacini olusturuyor?Merak ediyorum.Ha buna birde magandalari ekleyeyim trafikte dugunde v.s alanlardakileri.Bunun uzerinde akademik calisma sart ulkede ceza evlerine girenlerin suclarina bakarakta cikarilabilir kismen.Asil seyi unuttum en onemlisi eslerinin bosanma istegiyle esini öldüren"eski esini" geri zekali canileride katalim bu yuzdeye.Memlekete bakarmisiniz.Saygi sevgi ahlak edep yoksunu cok memlekette.bunu yuzdeye vurdukmu inanin nufusun yarisinin cogu bu ustekilerden cikar abarttim ama cikar yani.Cunku bunlari yetistirenler aileleri ve cevreleri etki tepki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!