Bütün paralel hatları acilen kesin emri

Milli Eğitim Bakanlığı, il müdürlerine yazı göndererek 'ADSL, VDSL, 3G ve Wireless, ne varsa kesin' talimatını verdi.

Bütün paralel hatları acilen kesin emri
Bütün paralel hatları acilen kesin emri
GİRİŞ 06.03.2014 08:11 GÜNCELLEME 06.03.2014 11:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dershane düzenlemesini de içeren yasa ile yönetim kademelerinde paralel temizliğe hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, dijital olarak da teyakkuzda. Yazışmaların ele geçirilmesini önlemek için tüm il ve ilçelerde internet ağı tek merkezde toplandı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde yer alan bakanlık hattı haricindeki tüm ADSL, VDSL, 3G, Wireless internet bağlantılarının acilen iptal edilmesini istedi. Bazı bakanlık personelinin ve kurum dışından kişilerin uygulanan güvenlik duvarını aşmaya yönelik tutumlarda bulunduğunu belirten Tekin, söz konusu hatları iptal etmeyenler hakkında kanuni sürecin başlatılmasını emretti.

Sınavlar öncesi gelecek muhtemel siber saldırılara karşı çalışmaların acilen tamamlanmasını isteyen Tekin, MEB personelinin, ilgili kanun ve yönergeler hakkında bilgilendirilmesi talimatı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, TTVPN Metro İnternet Projesiyle bütün ağları birleştirdi. Ancak bazı personel ADSL, VDSL, 3G ve wireless'ten bağlantı yapıyordu. Bakanlıktaki bu tedbirlerin benzeri diğer kurumlarda da uygulanıyor. 30 Mart öncesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun da yazılımlara sızılarak sonuçlara şaibe bulaştırılmak istendiği iddia ediliyor.

Türkiye

YORUMLAR 7
  • MEHMET AKKUŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    PARELEL YÖNETİCİLER HALA GÖREVDE... paralel il ve ilçe milli eğitim müdürleri şube müdürleri hala görevde .bunlar akpartili personele baskıda uyguluyorlar...acilen görevden alınmalılar ve derhal yerlerine yenileri atanmalıdır....
    Cevapla
  • Kement 10 yıl önce Şikayet Et
    İhbar edin arkadaşlar. Ben yanımda her zaman cep telefonumu taşırım. illegal bir durum gördüğünüzde kaydedin ister ses olsun ister görüntü olsun. mobbing, aşşağılama, rüşvet, tehdit, illegal planlama v.b. işyerinizde başınıza gelen bişey varsa ihbar edin. Bundan daha iyi bir fırsat bulamazsınız. vatanınıza ve kendiniz için hizmet edin. bu illegaller içimizdede dolaşıyorlar. ve birçoğu koltuğunu sağlama aldığını zannediyor. enselerinde nefes hisstmiyorlar. çünkü memurundan denetçisine kadar onlardan. şimdi vatandaş olarak biz denetleyelim. ben kendim bizzat böyle illegal ve yasak bir durum ile karşılaşırsam kesinlikle hakkımı arayacağım. korkunun ecele faydası yok. pornomu çıkarsalar genede yakalarındayım...
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 10 yıl önce Şikayet Et
    personel ak partiden soğumuştu. özellikle son yıllarda müthiş bir personeli aşağılama vardı, en başta taşeronlar taşeronlara ak partili gözüyle bakılıyordu. Şimdi taşlar yerine oturuyor . kamuda bir yöneticiye bakıyorsunuz ak partili görünüyor ama ak partiliyi eziyor. namaz kılanla kılıyorlar kılmayanla kılmıyorlar, işe aldıkları kişiler sol kesim genelde onları hemen sözleşmeli yapıyorlar ak partililer yine en altta v.s.v.s. çok çelişkiler vardı kafamda hatta gezi olaydından önce asa ak partiye oy vermem bir daha ası ülkesini devletini sevenleri eziyorlar diyoordum ama şimdi herşeyin tabanı başbakandan soğutmak için maksatlı yapıldığına inanıyorum.
    Cevapla
  • arif aparı 10 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ EĞİTİM. paralel yapı milli eğitime hakim. atı alan üsküdarı geçti bile.bunlar hala görevdeler.kesinlikle bakanlığın talimatını uygulamazlar. yurtdışına giden öğretmenleri inceleyin bir bakın .kaç tanesi görev yaptığı _maaş aldığı okulda bir proje yapmış ?
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    PARALEALA VAR...... Dun Bu baslık içerisindeki yorumumda yazmıştım, daha önce de bunu sürekli dile getiriyordum, http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1134022-o-soylesiyi-gorunce-sarsinti-gecirdim .önceki yıllardan beri bu yapı sürekli vardı ve hizla yayılıyordu,suan butun kurumlarda var.bazılarında cifte sistem takip ediyorlar.Haberlesme kaynakları zaten paralel ve suan hali hazırda var. Devleti yönetenlerin bundan haberi yok.bu paralel yapılanma, AKP li olabilir veya o sekilde kendini gösterebilir,Bu CHP li olabilir, BDP li ve diğer gruplardanda olabilir.Her ne sekilde olursa olsun,Devletin standart çalışma proseduru dişinda çalışmaktadır.Bunların otokontrol sistemi içerisine alınması ve sürekli denetime tabi olması gerekir.Devletin heman hemen butun kaynakları ve bilgi depolarına içerden veya dışardan rahatlıkla ulasmak mumkun, Bu kaynaklar Ancak iç içe geçmiş intrane sistemi ile denetim altına alınır.Malesef Tübitak a biz projelerimizi veremiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!