Kaç kişi aktif olarak internet kullanıyor?

Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca, dünyada üç milyar aktif internet kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Kaç kişi aktif olarak internet kullanıyor?
Kaç kişi aktif olarak internet kullanıyor?
GİRİŞ 06.04.2014 15:11 GÜNCELLEME 06.04.2014 15:11

“UYGULAMALARIN ÜCRETSİZ OLMASINI SORGULAYIN”

Aktif internet kullanıcı sayısının 3 milyar rakamına yaklaştığına dikkat çeken Prof.Dr. Tunca, bu kullanıcıların yarısının sosyal medyada aktif olduğunu belirtti. Şu an dünya çapında bir kısmı konumla ilgili bir kısmı arkadaşlıkla ilgili, bir kısmı farklı şekillerde oluşan 415 sosyal ağ bulunduğunu belirten Prof.Dr. Tunca, bu uygulamaların büyük kısmının ücretsiz olduğunu ifade ederek burada “Neden?” sorusunun sorulması gerektiğini hatırlattı.

“SOSYAL AĞLAR EN ÇOK ŞİRKETLERE FAYDA SAĞLIYOR”

“Şayet size ücretsiz bir hizmet sunarlarsa daha çok kişiye ulaşırlar. Daha çok kişiye ulaşırlarsa daha çok reklam alırlar. Daha çok reklam alırlarsa daha çok para kazanırlar” diyen Prof.Dr. Tunca, sosyal ağlar sayesinde şirketlerin ihtiyaç duydukları verilere çok daha hızlı ve etkili ulaşabildiklerine vurgu yaparak; asıl amacın bedava hizmet vermek olmadığını, şirketlerin sundukları hizmeti kullanıcıların verileri karşılığında verdiklerini ifade etti ve: “Eğer bir ürünü ücretsiz kullanıyorsanız ürün sizsiniz” şeklinde konuştu.

“GERÇEK BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN”

Sosyal medya kullanıcılarına önerilerde bulunan Prof.Dr. Tunca, kişisel verilerin güvenliği adına istenilen her bilginin verilmemesinin önemli olduğuna değindi. Tunca, zorunlu istenen verilerin de tüm kişisel bilgileri içermemesine dikkat edilebileceğini, gerekirse sahte bilgilerin verilebileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme