Twitter 14 yaşındaki kıza acımadı

Rotterdam'da yaşayan 14 yaşındaki Danimarkalı kız Twitter üzerinden Amerikan Havayolları'nı muhtemel bir terör olayı ile tehdit edince gözaltına alındı.

Twitter 14 yaşındaki kıza acımadı
Twitter 14 yaşındaki kıza acımadı
GİRİŞ 15.04.2014 15:41 GÜNCELLEME 15.04.2014 17:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

17 Aralık sonrası hükümeti düşürmeye yönelik ses kayıtlarının yayınlanmasına ve kişilik haklarına saldırıya kayıtsız kalan Twitter, 14 yaşındaki bir kızın Amerikan Havayolları'na yönelik tehdidi sonrası kullanıcı bilgilerini anında polisle paylaştı ve o hesabı askıya aldı.

Olay dün Twitter'da yaşandı. Sarah adındaki genç kız American Havayolları'na "Merhaba, benim adım İbrahim. Afganistanlıyım. El Kaide üyesiyim. 1 Haziran'da büyük bir olay patlatacağım" yazdı.

Muhtemelen şaka olarak başlayan olay kontrolden çıktı. Amerikan Havayolları bu tweet'i ciddi olarak değerlendirdi ve FBI'dan durumla ilgili yardım istedi.



İşin ciddiye bindiğini anlayan kız "Sadece 14 yaşındaym. Gerçekten bir uçak patlatacağıma inanmış olabilirler mi? Bu çok saçma" şeklinde tweetler atmaya başladı.

TWİTTER ANINDA BİLGİ PAYLAŞTI, GÖZALTINA ALINDI

Gelişmelerin üzerine 14 yaşındaki genç kız Twitter yetkililerinin anında bilgi paylaşımıyla 24 saat geçmeden Rotterdam polisi tarafından gözaltına alındı. Rotterdam polisi gözaltıyı resmi Twitter hesabından duyurdu.

"YANLIŞLIKLA YOLLADIM"

"Bir yanım tweet'i sil diyor diğer yanımda bırak kalsın diyor. Ne yapmalıyım?" şeklinde tweetler de atan kız polise verdiği ifadesinde "Ben o tweet'i bir ay önce yazmıştım fakat yollamayıp taslaklara kaydetmiştim. Bir ay sonra yanlışlıkla yolladım kasıtlı değildi" dedi.

HESABI ASKIYA ALINDI

Gözaltının ardından 14 yaşındaki kızın Twitter profiline ulaşmaya çalışan kullanıcılar, hesabın askıya alındığına dair bir uyarıyla karşılaştı.

YORUMLAR 2
  • selami kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Twitter hesabı dondurulduğu için krize girip intihar etmesin sonra !!!. Belki de haberleşme hürriyeti elimden alındı diye bağırır... Bakalım Ses çıkmazsa da Twitter eften püften bişeymiş deriz...
    Cevapla
  • Mehmet ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Olay açık. Adamlar şaka bile olsa ABD tehdit edilince hemen devreye giriyorlar Türkiyenin gizli bilgileri burada paylaşılsa sıkıntı yok çünkü Türkiyeye ne olursa olsun hesabı yapıyorlar İnşallah Twtr iflas bayrağını kısa zamanda göklere çeker diyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar