En popüler twetlere ulaşma imkanı

Toptweet adlı site, Twitter'ın datasını 12 dilde en etkili filtreleyerek kullanıcılarına en popüler tweetleri sunuyor.

En popüler twetlere ulaşma imkanı
En popüler twetlere ulaşma imkanı
GİRİŞ 19.06.2014 16:13 GÜNCELLEME 19.06.2014 16:13

İnternetin yaygınlaştığı son dönemlerde özellikle sosyal ağlar birbirini tanıyan yada tanımayan milyarlarca insan arasında köprü kurmayı sağlıyor. Bunların en gözdesi olan Twitter’a her gün milyonlarca kullanıcıdan milyarlarca gönderi yağıyor. Gönderilen her “tweet” belirli bir kitleye ulaşıyor, en çok beğenilenler ise on günün en popüler tweetleri listelerine giriyor. Bu listelerin en başarılı olanlarından Türk mühendisin geliştirdiği Top tweet, son zamanlarda gösterdiği üstüne performans ile çoğu kullanıcının tercihi haline geldi.

Top tweet, her gün atılan milyarlarca tweetleri özel bir sistemle inceleyip çöp olan tweetleri ayıklayıp, popülerliği yüksek olan ve ön plana çıkan tweetleri algoritmaya alarak bir tweet ne kadar etkileşimli olduğuna göre tweetleri sıralar. Gün bazında oluşturulan bu listeleri tercihinize göre bölgelere, ülkelere, veya dillere göre ayrı ayrı kodlayarak tekrar listeye koyar ve kullanıcılarının beğenisine sunar. Bu işlemler için ve bu listeleri görüntülemek için kullanıcılarından hiç bir ücret talep etmeyen bu harika site, bazı spesifik özelliklere göre de aramanızı daraltma opsiyonu da sunuyor. İsterseniz video, resim ya da link bazında aramalarınızı daraltabilir, aradığınızı rahatça bulabilirsiniz. Diyelim ki o günün en çok konuşulan konusu ile ilgili bir çalışma yapmanız gerekiyor, ülkeniz çerçevesindeyse ülkenizi seçiyorsunuz. Kullanıcıların en çok hangi konularda resim paylaştığı öğrenmek istediniz, o zaman da resim seçeneğini işaretliyorsunuz. Sitenin anlamadığınız bir dilde olması da korkutmasın sizi, www.toptweet.org Türkçe, Rusça, Japonca, Fransızca dahil olmak üzere toplam 12 dilde hizmet veriyor. Aynı zamanda ilk 100 tweet’e bakabildiğiniz gibi size ilk 20.000 tweet’e bakabilme şansı da sunuyor.

Bu sistem nasıl çalışıyor biraz da ona bakalım. Top tweet algoritmik bir sistem kullanır, bu sistemle retweetler, favoriler vb etmenleri hesaba katarak beklentinin üstünde rağbet gören tweetleri belirler. Buradaki kilit nokta “beklentinin ötesinde” olması, herhangi birisinin en çok retweet’i ya da favoriyi almış olması onu “Top Tweet” listesine sokmaya yetmez. Her kişinin alabileceği belirli bir retweet potansiyeli vardır ve ancak bu potansiyeli aşacak performansın sergilenmesiyle tweet bu listeye girebilir. Belirtmek gerekir ki bu durum takipçi sayısından etkilenmiyor, yani ne kadar fazla takipçiniz varsa o kadar çok Top Tweet listesine girebilirsiniz diye bir durum söz konusu değil.

Bu çerçeveden bakıldığında, bu listeye girebilmek oldukça emek harcamayı gerektirir, herkesin beğenisini ve ilgisini çekecek şeyleri yazabiliyor olmak, onları dünyaya sunup takdirlerini almak oldukça zorlu süreçtir ama bir o kadar da gurur verici sonuçlar getirir. Özellikle www.toptweet.org’daki tweetlere bakarak kendinize dünya gündemi hakkında yada belirli bir konu hakkında profil kaynak oluşturabilirsiniz. Bu siteyi Twitter’ın kendi bünyesindeki hesaptan ayıran en güzel özellik, bölgesel olarak yada içeriksel olarak filtreleme özelliğidir ve daha önce de belirttiğim gibi bu hizmetin tamamen ücretsiz olmasıdır. Top tweet bu açıdan isteklerinizi karşılayacak ve size yepyeni bir bakış açısı getirecek.

Toptweet.org sitesini en etkili kullanan ülkelerin başında Japonya, Amerika, Brezilya, Fransa, Arabistan, Güney Kore, Almanya ve Türkiye başta gelmektedir.

Siteyi www.toptweet.org adresinden ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü