Google'de en çok bakın neyi aradık

Türkiye'de internet kullanıcıları Google'a son 6 ayda en çok kendini yani Google'ı arattı.

Google'de en çok bakın neyi aradık
Google'de en çok bakın neyi aradık
GİRİŞ 20.06.2014 14:37 GÜNCELLEME 20.06.2014 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki internet kullanıcıları, son 6 ayda arama motoru Google'da en çok "Facebook", ''Youtube", "Google", "sahibinden", "e-okul", "face", "hotmail", " haber ", "mynet" ve "milliyet" kelimelerini aradı.

AA muhabirinin Google verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde 2014'te Google'da yapılan aramalarda en büyük yükseliş gösteren kelimeler, "seçim sonuçları", "dailymotion", "izlesene", "düğün dernek", "e-okul", "yabancı dizi izle", "med cezir", "yandex" ve "milli piyango" oldu. 

SAĞLIK'TA BURSA İLK SIRADA
Ülke genelinde "Sağlık" kategorisinde "bursa" ilk sırayı alırken, bunu "SGK" ve "randevu" kelimeleri takip etti. Aynı kategoride en büyük çıkışı ise "yeşil kahve", "kızıl elma" , "likeme", "kalp ağrısı", ibrahim saraçoğlu" kelimeleri gösterdi. 

"Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde, "THY" ilk sırada bulunurken, bunu "uçak", "istanbul", "uçak bileti", "Pegasus", "bebek" ve "anadolu" izledi. Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren aramalar ise "hazelbebek" ve "ebebek" oldu. 

DÜNYA GENELİNDE FACEBOOK İLK SIRADA
Aynı dönemde dünya genelinde en çok "Facebook", "Youtube", "Google", "Hotmail", "film", "video", "outlook", "song", "translation", kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar "aeat", "game of thrones", "e okul", "iphone 6", "www.facebook.com login", "nba", "milli piyango" şeklinde gerçekleşti.

SPOR'DA LİDER GALATASARAY
"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla, "lig", "Galatasaray" ve "ligtv" olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar "chelsea-galatasaray maçı", "chelsea galatasaray", "ak parti", "osm", "chelsea" oldu. 

"İnternet" kategorisinde "Google", "Twitter", "Hotmail" ve "MSN" aramalarda ilk sırada yer alırken, "Gayrimenkul" alanında ise "sahibinden", "milliyet" ve "emlak" sıralaması oluştu.

BÜYÜKŞEHİRLER'DE EN ÇOK FACEBOOK ARANDI
İstanbul'daki internet kullanıcıları en çok "Facebook", "Youtube", "Google"ı ararken, "dailymotion", "survivor" ve izlesene" kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti. Ankaralı ve İzmirli internet kullanıcılarının aramalarında ise "Facebook", "Youtube", "google" kelimeleri ilk sıralarda yer aldı.

Google'ın istatistiklerinde "Haber" kategorisinde "facebook", "galatasaray", "fenerbahçe" en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda "seçim sonuçları, "soma" ve "milli piyango" en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.
 
"Görseller"de "facebook", "bebek" ve "siyah" aramalarda ilk sırayı alırken, "serenay aktaş", "soma" ve "soma maden" en çok çıkış gösteren aramalar oldu. 

Türkiye'de bu dönemde "YouTube"da "2014", "Ahmet Kaya" ve "Sıla" en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, "arkadaşım hoşgeldin", "2014" ve "oğuzhan koç" en çok çıkış gösterenler oldu.

İşte Google'da ay ay en çok aranan ve en çok yükselişe geçen arama istatislikleri;

- 1 Ocak-1 Şubat: "Facebook", "Youtube", "google" en çok aranan kelimeler, "arkadaşım hoşgeldin", "recep ivedik 4", "takdir teşekkür hesaplama" en çok çıkış yapanlar. 

- 1 Şubat-1 Mart: "Facebook", "Youtube", "google" en çok arananlar, "seçim sonuçları", "survivor", "recep ivedik 4" en çok çıkış yapanlar. 

- 1 Mart-1 Nisan: "Facebook", "Youtube", "Face" en çok arananlar, "seçim sonuçları", "dailymotion", "izlesene", en çok çıkış yapanlar. 

- 1 Nisan-1 Mayıs: "Facebook", "Youtube", "e-okul" en çok arananlar, "soma", "izlesene com", "dailymotion" en çok çıkış yapanlar. 

- 1 Mayıs-1 Haziran: "Facebook", "Youtube", "e-okul" en çok arananlar, "soma", "takdir teşekkür hesaplama", "anneler günü" en çok çıkış yapanlar. 

- 1 Haziran-17 Haziran: "Facebook", "Youtube", "e okul" en çok arananlar, "berat kandili", "takdir teşekkür hesaplama", "eokul" en çok çıkış yapanlar. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Google'nin fazla olmasının sebebi. Neredeyse herkesin Google Chrome tarayıcısını kullanması. Bu tarayıcıya da birşey yazılacağı zaman eğer google arama kutusu sayfanın ortasında değilde sol üstteyse direkt olarak adres çubuğuna yazıyor bundan nefret eden kullanıcılar ilk önce adres çubuğuna google yazıyor. Daha sonrasında arama yapıyor işin özü bu :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...