Amazon bulut depolama servisi Zocalo'yu tanıttı

Amazon, yeni online bulut depolama servisi Amazon Zocalo'yu duyurdu.

Amazon bulut depolama servisi Zocalo'yu tanıttı
Amazon bulut depolama servisi Zocalo'yu tanıttı
GİRİŞ 11.07.2014 09:50 GÜNCELLEME 11.07.2014 09:50

Dünyanın tartışmasız en büyük online alışveriş platformu olan Amazon, geliştirdiği teknoloji ve servislere bir yenisini daha ekliyor. Son olarak 3 boyutlu ekranıyla dikkat çeken Fire Phone model akıllı telefonuyla dikkatleri üzerine çeken Amazon, bu kez de sessiz sedasız yeni bulut depolama servisi Zocalo'yu duyurdu.

DROPBOX'A RAKİP
Kullanıcıların internet üzerinden herhangi bir cihaz aracılığıyla (ister telefon, ister bilgisayar veya tablet) verilerine ulaşabileceği Zocalo, kullanıcıların online mecrada verilerini başka kullanıcılarla kolayca paylaşabilmesinin yolunu açıyor.

200 GB AYLIK 5 DOLAR
Amazon'un bulut servisinden yararlanmanın bedeli ise ayda 5 dolar. Bu ödemeyi yapan kullanıcılar 200 GB depolama kapasitesini kullanmaya hemen başlayabiliyor. Ayrıca herhangi bir yazılım kitine ihtiyaç duyulmuyor.

Halihazırda Amazon WorkSpaces'ın 50 GB'lık ücretsiz depolama servisini kullanan şirketler diledikleri taktirde bu hizmeti kullanmayı sürdürebilecek; isteyen ise ayda 2 dolar ücret ödeyerek depolama alanını 200 GB'a çıkarabilecek. Amazon'un WorkSpaces servisi halihazırda çalışanlara Windows 7 altında herhangi bir cihazdan verilere ulaşabilme imkanı tanıyor.

Amazon bulut depolama servisiyle dünya genelinde pek çok şirket arasında yoğun olarak kullanılıyor; ancak kullananların büyük bir bölümü BT uzmanlarından meydana geliyor. Diğer bir deyişle Amazon henüz tam manasıyla normal çalışanlar arasında yaygınlık kazanmış değil. Zocalo işte tam bu noktada devreye giriyor ve Amazon'un bu alanda da hakim olmasını sağlamayı amaçlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!