Su içtiren uygulama: Carbodroid

Su içmeyi unutanlar için geliştirilen uygulama Sıcak yaz günlerinde oldukça işe yarar bir hale geldi.

Su içtiren uygulama: Carbodroid
Su içtiren uygulama: Carbodroid
GİRİŞ 29.07.2014 12:48 GÜNCELLEME 29.07.2014 12:48

Uzmanlar günde 6 bardak (yaklaşık 1,5 litre) su içmemiz konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Fakat bazılarımız bunu duymazdan gelebiliyor. Ya da insanlık hali unutabiliyoruz. Hal böyle olunca hayatımızın her noktasına müdahale eden akıllı telefonlarımız devreye giriyor.

Android kullanıcıları için su içmeyi unutmak artık imkansız!
Sorunun çözümü basit. Adı Carbodroid olan bu uygulama bize su içmemiz gerektiğini belirli aralıklarla hatırlatıyor. Bu hatırlatma sıklığını ayarlamak tamamen bizim elimizde. Yani ister yarım saatte bir, ister saat başı, ister başka zaman aralıkları. İstediğimizi seçebiliyoruz. Seçimi yaptıktan sonra gerisi kolay. Seçtiğiniz zaman dilimi geldiğinde uygulama telefonunuza bir bildirim gönderiyor. Bu sayede sizde suyunuzu içebiliyorsunuz.

Uygulamanın bir diğer güzel yanı istatistiklerinizi tutması. Bu sayede hangi gün ne kadar su içtiğinizi görebiliyorsunuz. Bunun içinde ne kadar su içtiğinizi girmeniz yeterli oluyor. Farklı boyutlarda ve değerlerde bardak ve şişeler mevcut. Bunları tıklayarak ne kadar su içtiğiniziCarbodroid’e kaydedebilirsiniz.

Uygulama Play Store’da ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuş. Oldukça küçük boyuta sahip olan Carbodroid’in kullanıcı sayısı ise küçümsenmeyecek derecede fazla. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor