iOS kullanıcıları daha fazla online

Yayınlanan son araştırma verilerine göre iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına oranla 7 kat daha fazla online oluyor.

iOS kullanıcıları daha fazla online
iOS kullanıcıları daha fazla online
GİRİŞ 05.08.2014 09:30 GÜNCELLEME 05.08.2014 09:30

Analist şirketlerinden Net Applications, mevcut mobil işletim sistemininkullanım oranlarını gösteren raporu yayınladı. Söz konusu araştırma raporu ise ilginç bilgileri de beraberinde getirdi. Paylaşılan verilere göreiOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre 7 kat daha fazla aktif kullanıyor.

Net Applications, söz konusu araştırma için 40.000 adet web sitesi üzerinden mobil cihazların trafiğini kontrol etti. Bu araştırma sonucu yayınlanan verilere göre Android işletim sistemi %44.62'lik paya sahip olurken, iOS ise %44.19 ile hemen arkasında yerini aldı. Her ne kadar arada fazla bir fark olmamasına rağmen Android işletim sistemli cihazların sayıca üstün olmasından dolayı iOS'u tercih eden kullanıcıların 7 kat daha fazla online olduğu belirtiliyor.

Android işletim sistemli cihazları kullananların neden fazla aktif olmadığı da açıklandı. Yapılan araştırmalara göreAndroid'li cihazların birçoğu uygun fiyat etiketli ve giriş seviye modellerden oluşuyor. Bu cihazları satın alanların da interneti pek kullanmadığı tahmin ediliyor. Ayrıca, birçok uygulama geliştiricisinin ilk başta iOS'u tercih etme nedeni de iOS kullanıcıların daha fazla online olmasından dolayı olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!