Google Chrome kullanıcılarına iyi haber

Chrome'a istem dışı indirilen zararlı eklentilerin sonu gelmek üzere... İşte Google'ın Chrome'a getirmek istediği büyük yenilik...

Google Chrome kullanıcılarına iyi haber
Google Chrome kullanıcılarına iyi haber
GİRİŞ 20.08.2014 11:59 GÜNCELLEME 20.08.2014 11:59

İnternette gezinirken girip çıktığınız web siteleri arasında bazıları, web tarayıcınızın içersine "zararlı" eklentiler yerleştirip onun ayarlarını değiştirmeye ve sizi istenmeyen reklamlara yönlendirmeye çalışabiliyorlar. Google, web tarayıcısı Chrome içersine bu tür zararlı eklentilere engel olacak bir mekanizma yerleştirmiş bulunuyor. Yakında ise Chrome'un ayarlarını değiştirmeye çalışan normal indirmeler, Google tarafından engellenmeye başlanacak.

Söz konusu filtrelerin Chrome Web Store'daki uygulamalar için geçerli olmayacağı düşünülüyor. Ancak değişiklikle birlikte mevcut "Güvenli Gezinti" işlevi, "size yardımcı olacak gibi görünen, ancak bilgisayarınızda beklenmedik değişiklikler yapan programları" içerecek biçimde genişletilecek. Böylece Google, giriş sayfanızı değiştirmeye çalışan veya diğer tarayıcı ayarlarını karıştıran programları indirmeden önce karşınıza bir uyarı çıkaracak. Uyarıya rağmen programa erişmek isterseniz, ona indirme listesinden ulaşabileceksiniz.

Google, internetten yazılım indirirken güvende kalmak için bu ipuçlarına uymanızı da tavsiye ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri